Plante de apartament

#plante #pericol #copii #plante toxice

ATENTIE! Aceste plante sunt extrem de toxice pentru copii! Scapa acum de ele!

Plantele de apartament, sau de curte, sunt frumoase si ne incanta zilele. Insa unele dintre ele, pe cat de frumoase sunt, pe atat pot fi de periculoase pentru copii. Acestea contin toxine care ingerate pot duce la afectiuni grave in cazul copiilor. Iata care sunt cele mai periculoase plante de care trebuie sa scapi daca ai copii.

Dieffenbachia

Dieffenbachia este una dintre cele mai populare plante de apartament. Insa sub frumusetea acesteia se ascund toxine puternice. Chiar si in cantitati foarte mici, aceste toxine pot fi fatale pentru copii. Prinele simptome ale intoxicarii cu Dieffenbachia sunt: inflamarea cavitatii bucale si a gatului, paralizia temporara a corzilor vocale si greata. De asemenea, toxinele care se regasesc in dieffenbachia pot provoca infectii oculare grave.

Filodendron

Filodendronul este o planta des intalnita in casele romanilor, insa este o planta extrem de toxica, in special pentru cei mici. Primele simptome ale infectiei cu filodendron sunt: iritatii bucale severe, pierderea vocii, arsuri si dureri in gat. In cazuri grave se pot semnala iritatii ale intestinelor, voma si diaree.

Leandru

Leandrul, crescut de cele mai multe ori in curti, dar care poate fi crescut la fel de bine si in ghiveci, este o planta otravitoare. Leandrul contine substante extrem de toxice si nu este recomandat sa fie tinut in preajma copiilor. Printre primele simptome ce apar dupa ingerarea plantei se numara: modificarea ritmului cardiac, stari de greata si cresterea nivelului de potasiu din organism.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului