Plante de apartament

#cactus piatra #ingrijire cactus #cactus

Cactusul de piatra, tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea lui

 

Una dintre cele mai simple, dar atat de frumoase plante pe care le poti avea acasa este cactusul de piatra. Acest cactus, care se ingrijeste foarte usor, este originar din Africa de Sud, dar in prezent se gaseste oriunde in lume, deoarece este vandut intr-o multitudine de magazine de plante.

Desi este o planta usor de ingrijit, cactusul de piatra are nevoie de cateva tratamente speciale pentru a creste sanatos si puternic. Iata care sunt acestea:

Lumina multa: cactusul de piatra poate sta atat in interior, cat si in aer liber. Are nevoie insa de foarte multa lumina. Este recomandat ca el sa se bucure de lumina directa a soarelui timp de cateva ore pe zi.

Putina apa: atat vara, cat si iarna este suficient sa il uzi o data la 10 zile, iar in timpul celor mai reci luni de iarna este bine sa eviti irigarea lui.

Nevoile cactusului de piatra 

Solul tare: cactusul de piatra este adaptat terenurilor tari so sarace. In general, cactusii pot fi crescuti intr-un ghiveci cu un strat universal si nu au nevoie de niciun ingrasamant. Va fi suficient sa schimbi ghiveciul o data la trei ani.

Mediu cald: un factor foarte important care trebuie luat in considerare in caul cactusului de piatra este acela ca are nevoie de un mediu cald. In acest sens, cea mai buna optiune sunt locurile unde temperatura se incadreaza intre 18 - 35 de grade. Deși poate rezista fără prea multe probleme la temperaturi mai ridicate care ajung până la 40 de grade.

Cactusul de piatră aparține genului Lithops și, de fapt, este o varietate de plante suculente formate din mai mult de 50 de specii diferite. Ele sunt originale din Africa de Sud și se caracterizează prin faptul că sunt formate din doua cercuri care sunt practic combinate. De fapt, aspectul său este ceea ce îi conferă numele de cactus de piatră. Cu ochiul liber, această plantă arată ca o piatră verzui, cu o deschidere în partea superioară sub forma unei linii care, în realitate, este separarea frunzelor. Pe laturile sale, acesta are, de obicei, desene sau forme diferite, care îl fac mai atractiv din punct de vedere vizual. Aceste forme și culori vor depinde de soiurile Lithops. De asemenea, în timpul înfloririi, poate prezenta o floare mare în partea de deschidere dintre frunze care, atunci când crește, de obicei constituie cea mai mare parte a plantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului