Plante de apartament

#transplantare flori #mutare plante in interior # ingrijire plante toamna #plante de apartament

Cand trebuie sa muti plantele in interior si la ce sa fii atent

Odata cu racirea vremii, plantele din balcon trebuie mutate in interior pentru a rezista peste iarna. Mutarea in interior a plantelor, nu este un lucru banal. Trebuie sa le acorzi atentie, sa le ingrijesti si sa le pregatesti pentru sezonul de iarna.

Cand trebuie sa muti plantele in interior

Plantele din balcon se muta in interior cand temperaturile minime scad sub 5 grade Celsius. Cele mai rezistente dintre ele (cum este cazul muscatelor) pot fi mutate in momentul in care temperaturile ajung la 0 grade Celsius.

Unde le pozitionezi

Primul pas pe care trebuie sa-l faci inainte de a muta florile in casa este sa pregatesti locul in care acestea vor sta, in functie de nevoile fiecarei plante in parte. Multe dintre acestea au nevoie de lumina intraga zi, asadar asigura-le in loc langa fereastra. In cazul plantelor care prefera locurile umbroase, asigura-le un loc intr-o camera in care razele directe ale soarelui patrund o mica parte din timp pe fereastra.

Atentie la insecte

Verifica cu atentie fiecare planta inainte de a o baga in casa. Pe frunze, tulpini si chiar sub frunzele acestora se adapostesc insectele de ger. Im cazul in care nu le controlezi, in momentul in care insectele vor da de caldura vor incepe sa zboare prin casa. Nu este deloc placut sa-ti vezi locuinta invadata de fluturi sau de plosnite de cereale.

Verifica plantele de daunatori si boli

Plantele pot fi invadate in timpul sezonului cald de o multime de boli sau daunatori. Odata ce le bagi in interior, acestea se pot transmite rapid de la o planta la alta, deoarece spatiul in care sunt depozitate este mult mai mic, iar conditiile de mediu, prielnice.

Daca planta este afectata de mucegai sau ciuperci, indeparteaza partile afectate si transplanteaz-o intr-un ghiveci nou.

Taie tulpinile afectate de boli si daca observi ca plantele se confrunta cu daunatori aplica tratamente pentru indepartarea acestora.

Elimina uscaciunile si tunde plantele

Eliinca toate frunzele uscate si taie si tulpinile care s-au uscat in timpul verii si nu par ca si-ar mai reveni. Si florile uscate sau cele ofilite trebuie indepartate.

Majoritatea plantelor, dar in special muscatele, au nevoie de o tundere in momentul in care sunt introduse in casa. In acest ele vor creste mult mai frumos in primavara urmatoare.

Schimba-le ghivecele

Toamna este momentul oportun pentru a muta plantele intr-un ghiveci mai mare sau pentru a schimba pamantul. Asigura-te ca noile ghivece au gauri de drenaj si cumpara pamant special pentru plantele tale.

In momentul transplantarii plantelor, eliminacu grija pamantul de pe radacinile acestora si, daca observi ca unele dintre ele sunt putrede uscatre sau afectate de boli ori daunatori, indeparteaza-le.

Sursa foto: daphman.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.