Plante de apartament

#ghiveci #trandafiri #trandafiri pitici #ghiveci trandafiri #fertilizator plante

Ce sa faci ca sa ai trandafirii de ghiveci mereu infloriti

In ultima perioada este din ce in intalnita practica ca in locul buchetelor clasice de trandafiri sa oferim/sa primim mai degraba un ghiveci cu trandafiri pitici. Din pacate, marele lor inconvenient este ca nu prea au viata lunga. Problema sta insa in atentia pe care le-o acorzi, pentru ca sunt plante destul de sensibile. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un trandafir sanatos si plin de flori.

 

Iubesc lumina

Trandafirii pitici au nevoie de multa lumina. Asta inseamna ca trebuie sa stea cel putin sase ore pe zi in bataia directa a razelor soarelui. De aceea este bine sa stea pe pervazul ferestrei sau pe balcon, mai ales ca vara suporta fara probleme temperaturi de 25-26 de grade Celsius.

De asemenea, umiditatea trandafirilor pitici trebuie monitorizata atent, intrucat aceste plante au nevoie de o doza zilnica de apa. Inainte de a le uda, atinge pamantul cu degetele. Daca raman curate, inseamna ca planta are nevoie urgenta de apa. Daca nu, evita sa o uzi ca sa nu o ineci.

Sensibili la fungi

Trebuie sa stii ca trandafirii pitici sunt foarte sensibili la anumiti fungi, de aceea ar fi de preferat sa ii uzi doar dimineata. Acest tip de trandafir este atacat adesea de paianjenul rosu, de paduchii lanosi si de puricii de frunze. Este indicat sa ii aplici un tratament la recomandarea specialistilor din farmarciile fitosanitare.

Planta infloreste de primavara pana toamna, deci ai toate sansele sa te bucuri luni bune de frumusetea ei. Ai grija sa indepartezi mereu florile ofilite pentru a le face loc in acest fel noilor boboci.

Fereste-o de inghet!

Cand temperatura de afara scade sub 5 grade Celsius, cel mai bine este sa ii gasesti plantei un loc la adapostul casei si abia dupa ce pericolul de inghet a trecut sa o scoti din nou la aer. Acesta este si momentul cel mai indicat in care sa ii tunzi coroana pentru a-i stimula ramificarea.

Tot primavara este momentul sa replantezi trandafirul. Retine ca are nevoie de un ghiveci destul de mare, cu mult pamant. Intrucat infloreste des, la doua luni ar trebui sa ii aplici un fertilizator special pentru plante cu flori.

Sursa foto: adelaparvu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare