Plante de apartament

#carrefour #balcon #plante #pamant de flori

Cum iti pregatesti balconul pentru primavara

Primavara si-a facut deja simtita prezenta, natura revine incet incet la viata, iar tu vrei sa te bucuri de fiecare mugur si floare nou aparute. Culorile vesele si pline de viata, mirosul fin al florilor te vor incanta in fiecare zi a primaverii. Dar pentru asta, trebuie sa stii cateva mici secrete pentru a te bucura cat mai mult de mica ta gradina din balcon.



Cum plantam


Din echipamentul oricarui gradinar, profesionist sau amator, nu trebuie sa lipseasca manusa de protectie, o mini grebla, o mini lopatita, o mini sapaliga precum nici dragostea pentru natura si flori.

In functie de tipul de planta dorit, trebuie sa avem grija perioada in care o plantam, perioada optima este toamna – primavara.

O varianta mai simpla ar fi rasadurile, iar daca optati pentru acest mod de a obtine florile, in loc sa le cumparati direct din magazine sau din piata, veti economisi bani; in plus, veti obtine plantele mult dorite putin mai devreme decat normal, sau, mai bine zis, mai devreme decat perioada in care apar in magazine.

In ultima instanta, cand cumparati plicuri cu seminte aveti de ales dintr-o varietate mai mare de specii decat daca ati cumpara direct planta. In afara de ce am spus pana acum, sa nu uitam si de mandria oricarui gradinar impatimit atunci cand va vedea rodul muncii sale.


Protejeaza-ti mainile cu manusi


Gradinaritul poate fi o munca relaxanta care sa iti ofere foarte multe satisfactii mai ales in momentul in care vezi inflorind o planta sadita de tine. De aceea, nici mainile tale nu trebuie sa sufere din cauza gradinaritului.



Protejeaza-ti mainile cu atentie atunci cand sadesti plante sau le cureti de frunzele uscate si mai ales atunci cand folosesti pesticide si solutii de ingrijire a plantelor. Acestea pot ataca pielea provocand iritatii si nu vrei sa te alegi nici cu zgarieturi. In plus, folsosind manusi, mainile tale raman curate chiar si dupa o “joaca” cu pamant.

O pereche de manusi cochete iti protejeaza pielea, dar te si incanta completand acest ritual incantator al gradinaritului.
 

Solutii nutritive pentru plante de apartament


Pentru o crestere sanatoasa , intensiva, plantele au nevoie de suplimente nutritive.

La aproximativ doua saptamani de la cumpararea unei plante este necesara transplantarea si fertilizarea ei, deoarece pamantul in care este vanduta nu poate hrani planta pentru un timp prea indelungat.

Solutiile nutritive se folosesc de-a lungul intregului an, dar cu precadere primavara cand plantele au nevoie de mai multa forta pentru a se extinde si pentru a inflori.


Solutiile nutritive dau vigoare plantei, aceasta crescand mai repede mai sanatos si mentinandu o culoare intensa a frunzelor si florilor.

Solutiile nutritive pot fi universale, care sa se potriveasca unei game largi de plante de apartament sau specializate pe categorii si soiuri de plante.

De obicei solutia se foloseste in combinatie cu 1 pana la 3 litri de apa, in functie de caracteristici, asadar un singur produs va va ajunge o perioada destul de lunga de timp.


Plante stralucitoare – lustrantul pentru plante


Balconul poate deveni o oaza de relaxare care sa te umple de energia de care ai atata nevoie. Imbogateste-ti balconul cu plante care sa purifice aerul, sa transforme substante nocive in oxigen si de ce nu chiar sa parfumeze delicat aerul din incapere.

Si ca sa te bucuri pe deplin de plantele tale, de prospetimea lor, le puteti pastra luciul natural folosind produse specializate.

Atat pentru placerea dumneavoastra, dar si pentru a pastra sanatatea plantei este necesar sa mentineti curatenia frunzelor.

Spreiurile lustrante de la Perfect Plant elimină petele de apă şi calcar dând plantei un luciu natural şi efect anti praf.

Este de preferat sa utilizati produsul la temperatura camerei repetând tratamentul de 2 ori pe lună...iar balconul pur si simplu va starluci.


Protejarea plantelor, bucura-te cat mai mult de ele
 

Este adevarat ca primavara plantele revin la viata, dar nu n umai ele. Insectele se trezesc si ele si incep sa isi caute adapost printre plantele din balconul tau.  

Ar fi pacat ca acest aspect sa iti strice bucuria de a iti vedea plantele crescand sanatoase.

In cazul in care plantele din balconul tau sunt atacate de insecte, nu trebuie sa disperi. Exista diferite solutii care te vor ajuta sa scapi de micii daunatori.

Daca observi ca planta incepe sa se ofileasca, frunzele sa se usuce sau sa aiba un aspect “mancat” este momentul pentru o privire mai atenta si depistarea daunatorilor.

Insecticidul Perfect Plant elimina rapid insectele si parazitii daunatori de pe plantele ornamentale de apartament, terasa si balcon. Cu ajutorul lui puteti distruge toate tipurile de pureci de plante, paduchele de frunze, musca alba, thrips, omizi, chiar si paianjenul rosu.

Foloseste-l cu incredere si bucura-te in continuare de planta pe care tocmai ai salvat-o.


Cultivarea plantelor


Stim cu totii ca momentul cel mai bun pentru cultivarea plantelor este primavara. Asadar, este momentul sa sadesti seminte pentru a vedea cat de curand cum se transforma intai in mici lastare apoi cum se formeaza florile si de ce nu, fructele. Si intregul tau balcon va incepe parca sa prinda viata.

Alege diverse soiuri de plante care sa iti incante privirea, dar nu uita nici de legume. Iti ofera posibilitatea sa mananci din propria ta recolta si o satisfactie extraordinara cand vezi planta dand roade.

Cand alegi semnitele pe care vrei sa le plantezi la tine in balcon, gandeste-te pur si simplu la plantele care tie iti plac cel mai mult, tine cont si de culorile tale preferate si incearca sa realizezi un mix perfect de specii si nuante.


Mai mult decat atat, atunci cand alegi semintele trebuie sa fii foarte atent la calitatea semintelor folosite. Se pare ca succesul unei recolte depinde in proportie de peste 50% de acest factor.

Alege semintele ambalate in plicuri mici, mult mai potrivite pentru dimensiunile unui balcon, cum ar fi cele din gama Hobby, gama care va pune la dispozitie seminte de calitate si o gama diversa atat de flori cat si legume.


Unde plantam


Avem atat de multe solutii de depozitare acum, incat nu merita sa sacrificam micul spatiu de pe balcon pentru izgonirea din casa a obiectelor de care nu prea avem nevoie.

Apartamentele mici nu ne pot asigura confortul unei case la curte, dar acest lucru nu trebuie sa ne determine sa incercam sa ne cream propriul colt de natura.

Pentru ca vorbim de plante de balcon, trebuie sa ne gandim la faptul ca vom avea un spatiu de cultivare mai redus, ceea ce insa nu ar trebui sa ne impiedice sa ne bucuram de frumusetea florilor, sau de multitudinea culorilor lor.

Acestea vor trebui pozitionate la lumina, pe etajere sau postamente speciale pentru flori, astfel incat sa poata capta lumina soarelui.



Gama de jardiniera Campina include ghivece si tavi, si se poate adapta oricarui spatiu pe care il putem aloca cultivarii plantelor.

O alta solutie pentru cultivarea plantelor sunt ghivecele agatatoare, ideale pentru plantele de balon.

Plantele curgatoare potrivite pentru aceste tipuri de ghivece sunt: muscatele, petunia, cercelusii, begonia curgatoare (cele mai frumoase sunt probabil cele cu flori batute) si bucuria-casei.

Nu trebuie sa uitam insa de faptul ca in cazul in care soarele este prea puternic, acestea se pot usca si de aceea va trebui sa le protejam in perioadele de canicula.

Totodata florile ofilite vor trebui taiate pentru a asigura o inflorire de durata

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului