Plante de apartament

#intretinere flori #flori ghiveci #pamant flori

Cum pregatesti ghivecele pentru a le scoate afara

Ghivecele cu plante sunt o adevarata pata de culoare pentru balconul tau, din primavara pana toamna tarziu. Insa pentru a le merge bine trebuie sa ai grija de ele cu mare atentie. Iar aprilie este luna in care trebuie sa te pregatesti sa le scoti la aer. 

 

Chiar daca nu stai la curte si nu ai neaparat o gradina, un balcon sau o terasa tot ai. Umple-o cu ghivece pline cu flori si te vei bucura de o atmosfera relaxanta, incantatoare!

Nu e deloc dificil sa improvizezi o micuta gradina in balconul tau. Trebuie sa tii cont de expunerea acestuia la lumina pentru a cumpara acele plante potrivite. Mergi la o sera unde personalul de specialitate te va sfatui cu privire la cele mai potrivvite plante pentru nivelul de lumina pe care il are balconul sau terasa ta. Apoi depinde doar de tine cat de bine reusesti sa ingrijesti aceste plante in ghiveci.

Plante de balcon. Cum sa le alegi

Regina incontestabila a balcoanelor este muscata. Insa tine cont ca daca balconul tau este aproape mereu la umbra nu o vei putea creste in conditii propice. Desi expunerea excesiva la soare o poate deteriora, planta are totusi nevoie de multa lumina. In plus, aceasta planta este destul de sensibila la temperaturi scazute: in sezonul rece este bine sa o protejezi intr-un spatiu inchis.

Iasomia ofera o pata de culoare terasei tale si, in plus, emana un miros cu adevarat electrizant. Este o planta destul de simplu de ingrijit, deoarece nu necesita multa atentie. Este, totodata, o planta cataratoare, astfel ca poti crea un perete decorativ cu ajutorul ei.

Chiar daca nu ai un balcon cu multa expunere la soare, nu renunta! Gerbera si margaretele se pot adapta foarte bine acestor conditii. Hortensiile sunt de asemenea excelente pentru balcoane umbrite, cu conditia sa fie udate regulat.

Plante aromatice. Care sunt cele mai indicate

Daca nu iti plac neaparat florile, poti opta pentru plante aromatice, cum ar fi busuioc, rozmarin, menta si salvie. Pe langa faptul ca sunt decorative si foarte parfumate, sunt foarte utile in bucatarie. Majoritatea acestor plante se potrivesc perfect in jardiniere sau in ghivece mici si sunt foarte rezistente la frig.

Trebuie doar sa cumperi pamantul potrivit pentru tipul de plante pe care vrei sa-l plantezi si sa urmezi cateva trucuri mici.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de pe balcon

Jardinierele si ghivecele pot fi de diferite dimensiuni, in functie de spatiul disponibil. Ghivecele din lut sunt clasice si unele dintre cele mai rezistente, insa poti opta la fel de bine si pentru jerdinierele din plastic. Daca ai o terasa mare, poti alege ghivece din lemn, care sunt foarte decorative.

Solul trebuie sa fie potrivit pentru tipul de planta achizitionat si trebuie utilizat un ingrasamant special. In fiecare an, primavara, plantele trebuie mutate in ghivece mai mari si pamantul trebuie schimbat. Toamna, inainte de a veni frigul, poti construi o mini-sera pentru a-ti ajuta plantele sa treaca cu bine peste iarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare