Plante de apartament

# provocare inflorire cactusi #inflorire cactusi #cactusi

Cum provoci inflorirea cactusilor

Efectuarea unei inflorescente cactus poate uneori sa para imposibila. Cu toate acestea, florile cactusului sunt considerate unele dintre cele mai spectaculoase din natura pentru culorile lor luminoase. Iata cateva sfaturi si trucuri utile care te vor ajuta sa provoci inflorirea cactusilor:

 

In prumul rand este esential sa cunoasti bine tipul de cactus pe care il ai acasa, deoarece nu toate speciile de cactusi infloresc. Exista chiar si niste cactusi care isi deschid doar petalele la anumite ore.

Daca iti achizitionezi un cactus este foarte important sa stii care este perioada sa de inflorire pentru a-l putea fertiliza cu una sau doua luni inainte cu ingrasamant cu un continut mare de potasiu.

In timpul iernii este important sa muti cactusul departe de frig si sa-l pui in locul casei unde vine mai mult soare. in aceasta perioada când se odihneste cactusul, ar trebui sa reduci udarea lui o data sau de doua ori pe luna.

Primavara si vara, trebuie sa te asiguri ca uzi cactusul si ca este mereu umed.

In timpul toamnei, cactusul nu va avea nevoie de apa, deoarece va fi suficient de bine depozitat in ultimele luni. Daca observi ca planta este prea uscata, pune-i putina apa, dar niciodata din abundenta.

Nu te debusola daca infloreste, deoarece acestea sunt plante in crestere si unele pot dura ani de zile pentru a oferi prima floare. Va trebui sa ai rabdare sa te bucuri de aceasta minune a naturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului