Plante de apartament

#plante de apartament #trandafir #colorare trandafir #trandafir multicolor

Cum sa colorezi un trandafir natural in culorile curcubeului

Ce-ai zice daca ai deveni fericitul proprietar al unor trandafiri naturali superbi, colorati in nuantele curcubeului? Nu trebuie sa apelezi la tehnici complicate de inginerie genetica, solutia de a obtine aceste flori spectaculoase este mai accesibila decat crezi.

Surprinde-ti persoanele dragi cu un cadou realmente special, de o frumusete aparte: un buchet de trandafiri in culorile curcubeului. Tehnica prin care poti sa ii obtii este testata de altii si cunoscuta de putine persoane: daca tai pe jumatate capatul tulpinii unui trandafir si o introduci in mai multe solutii preparate cu colorant alimentar. Petalele multicolore te vor lasa fara grai!


Materiale necesare

  • trandafiri cu tulpina lunga, albi, crem sau ivoir;
  • colorant alimentar;
  • 4 pahare;
  • cutter;
  • apa;


Pasul 1. Ia un trandafir cu tulpina de 20-22 centimetri si verifica-i petalele. Indeparteaza-le pe cele uscate si procedeaza la fel cu frunzele.

Pasul 2. Alege culorile pe care le vei folosi (mai exact colorantul alimentar) dupa principiul contrastelor: nu alatura albastrul cu indigo-ul sau rosul cu oranjul, ci alterneaza nuantele reci cu cele calde. Combinatiile de rosu-albastru-verde-galben, violet-rosu-albastru-galben sau galben-mov-gri-albastru sunt recomandate pentru un efect vizual deosebit.

Pasul 3. Pregateste 4 pahare si umple-le cu apa. Adauga colorantul alimentar in apa si amesteca bine (ai grija ca solutia sa fie opaca). Proportia ideala este de aproximativ 50 mililitri de colorant la 500 de mililitri apa. In fiecare pahar, vei avea cate o nuanta diferita.

Pasul 4.
Taie cu grija tulpina trandafirului in jumatate, in trei sau patru parti (in functie de numarul de culori pe care vrei sa le folosesti).

Pasul 5. Acum ca ai taiat tulpina, pozitioneaza cu grija fiecare sectiune in cate un pahar. Asteapta 24 de ore, pana cand trandafirul reuseste sa absoarba colorantul. Taie apoi portiunea despicata pe diagonala, acolo unde tulpina incepe sa fie intreaga.

Citeste si: Cele mai eficiente trucuri pentru a prelungi viata florilor taiate


Ponturi utile

  • nu alege trandafiri rosii sau roz pentru a-i colora;
  • colorantul folosit trebuie sa fie solubil in apa;
  • nu tine trandafirul expus direct la soare;


Citeste si: Cum sa pastrezi cat mai mult timp florile in vaza

Sursa foto: goodideasforyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare