Plante de apartament

# ingrijire ghimbir # ghimbir ghiveci #plante de apartament #plante #ghimbir #ingrijire plante

Cum sa cresti ghimbirul in ghiveci

Aromat, intepator si putin picant, ghimbirul este ingredientul perfect in produse coapte, bomboane, preparate asiatice dar, este apreciat si pentru beneficiile asupra sanatatii umane. Acoperind un spectru larg de proprietati antibacteriene, antivirale, antioxidante si antiparazitare, ghimbirul este o planta pe care ti-ai dori sa o incluzi mai des in meniul tau. iti prezentam cateva sfaturi simple pentru a putea creste ghimbir chiar la tine acasa.

Cum sa cresti ghimbirul acasa

Ghimbirul este o planta tropicala care nu tolereaza inghetul, asa ca este indicat sa il cresti intr-un ghiveci in interior. Ghimbirul este o planta de umbra, care vegeteaza bine in locurile ferite de razele directe ale soarelui, ceea ce il face ideal pentru cresterea in interior. Iar in plus, are un aspect dragut, cu lastari si frunze asemanatoare cu ale bambusului.

1. Poti folosi radacina de ghimbir cumparata din magazin

Asigura-te ca radacina de ghimbir pe care o alegi este organica si cu cat mai multi muguri (arata precum niste coarne micute sau muguri de cartofi) care, daca sunt deja usor verzi, chiar mai bine.

Ghimbirul pe care il gasesti in comert este adesea pulverizat cu substante chimice precum inhibitor de crestere, pesticide si fungicide. Pentru a scapa de aceste substante chimice lasa peste noapte radacina de ghimbir intr-un recipient cu apa.

2. Planteaza radacinile in recipiente

Taie radacina in bucati mai mici cu cate mugure de crestere pe fiecare bucata si planteaza-le pe toate. Asigura-te ca folosesti un sol bun, special pentru ghivece. Acesta trebuie sa fie suficient de bogat in substante nutritive pentru a hrani ghimbirul, trebuie sa dreneze usor apa, dar si sa pastreze umiditatea.

Alege un vas suficient de mare pentru numarul de radacini plantate. Umple recipientul cu sol aproape pana la gura si planteaza ghimbirul la 1-2 cm adancime. Asigura-va te ca mugurii sunt orientati in sus!

3. Ghimbirul este o planta cu pornire lenta

Pune ghiveciul intr-un loc cald si pastreaza solul umed. Asigura-te ca nu va primi prea multa lumina de la soare si nu iti face griji daca nu pare sa se intample nimic o perioada lunga de timp. Cand vine vorba de cresterea plantelor de ghimbir, trebuie sa ai rabdare. Abia in decurs de cateva saptamani vei vedea lastarii iesind din pamant.

Continua sa le adaugi apa in mod regulat si poti folosi o sticla de pulverizare pentru a-i umezi.

4. Dupa cateva luni vei avea o planta draguta

Ghimbirul crescut in interior va ajunge in final la o inaltime de 2 metri, in timp ce ghimbirul plantat in gradina poate ajunge chiar la 3. Un mare avantaj al acestei plante este faptul ca nu ocupa prea mult loc si se aseamana destul de mult ca o planta de apartament.

5. De ce are nevoie ghimbirul tau

Ghimbirul are nevoie de multa umiditate, in special pe parcursul cresterii. Nu lasa niciodata solul sa se usuce, fara a-l inunda peste masura. Cu pulverizare regulata poti mentine aerul suficient de umed in jurul ghimbirului pentru a-i asigura un mediu perfect. Aerul uscat favorizeaza aparitia acarienilor si a paianjenilor. Pentru rezultate mai bune, poti aplica odata la cateva saptamani ingrasaminte naturale precum extractul de alge marine sau ingrasamantul de peste.

Sursa foto: cooltropicalplants.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului