Plante de apartament

#cactusul craciunului #plante craciun #craciun #plante de apartament #plante

Cum sa ingrijesti cactusul Craciunului astfel incat sa infloreasca toata iarna

Cactusul Craciunului, numit si Craciunita, infloreste intotdeauna in preajma sarbatorilor de iarna, de aici venindu-i si numele. Ramurile Craciunitei sunt formate din segmente plate de un verde lucios si pot creste pana la 3 m lungime. Florile pot fi rosii, albe, galbene, roz sau violet si apar in varful ramurilor, masurand pana la 3 cm lungime si avand mai multe niveluri de petale. Fiecare floare dureaza cateva zile, iar intreaga perioada de inflorire dureaza cateva saptamani.

Insa, pentru a mentine aceste plante frumoase si a va bucura de florile lor cat mai mult timp in perioada rece, trebuie urmati cativa pasi in ingrijirea corespunzatoare a cactusului de Craciun.

Factori de mediu care influenteaza inflorirea cactusului de Craciun

Exista anumiti factori care pot favoriza sau impiedica potentialul de inflorire al cactusului de Craciu. Aceasta planta este originala de pe coasta Braziliei si este favorizata de conditiile mai umede, suportand mai prost seceta si caldura. In plus, are nevoie de perioade extinse de intuneric si frig inainte de a putea incepe sa infloreasca.

De ce ai nevoie pentru ingrijirea cactusui de Craciun

Inainte de a incepe, asigura-te ca dispui de tot ce este necesar. Craciunita ta nu este, totusi, o planta prea pretentioasa, daca stii ce sa ii oferi si in ce mod sa o faci. Incepe deci cu dreptul drumul tau alaturi de cactusul de Craciun pentru a te bucura de florile sale superbe pe tot parcursul iernii. Vei avea nevoie de:

  • Cactusul de Craciun;
  • Sol mixt pentru cactusi;
  • Ingrasamant cu potasiu;
  • O stropitoare.

Cum sa ingrijesti cactusul de Craciun

Lipsa apei si schimbarea dramatica a temperaturii pot duce la caderea rapida a mugurilor florii. Poti maximiza perioada de inflorire a Carciunitei tale acordand atentie catorva factori cheie:

  • Solul - Foloseste un sol de calitate bogat in humus si alti nutrienti.
  • Temperatura - Mentine un climat optim de 18 grade Celsius.
  • Udare - Mentine pamantul umed in mod uniform in timp ce planta infloreste, afanandu-l frecvent.
  • Lumina - Plaseaza cactusul la o fereastra orientata spre est pentru a beneficia de lumina moderata si soare direct.
  • Fertilizare - Aplica un ingrasamant bogat in potasiu la fiecare doua saptamani, odata ce mugurii florilor s-au format.
  • Transplantare - Replanteaza cactusul in sol nou in fiecare an dupa perioada de inflorire.

Cum sa incurajezi inflorirea

Pastreaza plantele la rece (in jur de 10 grade Celsius) dupa perioada de inflorire. Uda-le pentru a mentine solul usor umezit si asigura-te ca beneficiaza de ingrasamant.

Cand incepe o noua etapa de inflorire, poti folosi urmatoarea strategie pentru a incuraja procesul - adaposteste planta intr-un mediu cu o temperatura usor crescuta, intre 12 si 18 grade Celsius, si alterneaza expunerea la lumina, oferindu-i 10 ore de lumina si 14 ore de intuneric timp de 4 pana la 6 saptamani pana incepe inflorirea. Cand au aparut mugurii, du planta la o temperatura mai ridicata si ud-o regulat. Ea ar trebui sa infloreasca in aproximativ 6 saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare