Plante de apartament

# menta ghiveci # ingrijire menta #menta

Cum sa ingrijesti menta - trucuri utile pe care trebuie sa le stii

Menta este o plantă erbacee si perena care poate crește până la aproximativ 30 cm, și care are nevoie doar de o anumită îngrijire de bază și simplă pentru a se dezvolta. 

Menta poate fi plantata atat in gradina, cat si intr-un ghiveci, pe care sa il tii in bucatarie, pentru a o avea la indemana ori de cate ori ai nevoie. 

Cand se planteaza menta 

Menta se planteaza in primele saptamani de primavara. Desi se poate obtine din seminte germinate, cea mai comuna si eficienta modalitate de plantare a mentei este crearea unei noi plante din butasi. 

Cel mai bine este să tăiem o tulpină sănătoasă și tânără și să o punem într-un pahar de apă, fără ca frunzele să se ude, timp de câteva zile, până când vom vedea că apar primele rădăcini. 

Ca și în cazul oricărei plante, este necesar să o transplantăm cand observam ca spatiul vasului este prea mic. 

Unde trebuie sa o asezi

Pentru a creste mare si sanatoasa, menta are nevoie de multa lumina a soarelui. Asadar, trebuie sa gasesti un loc unde sa aiba lumina naturala cat mai mult timp. 

Temperatura optima pentru menta 

Menta este o planta perena, deci va avea frunze pe tot parcursul anului, mai putin daca exista geruri, la care nu pot rezista.

De fapt, această plantă medicinală utilizată în bucătărie este capabilă să se adapteze la o mare varietate de climă, dar temperaturile ideale pentru creșterea acesteia sunt între 15 ° C și 30 ° C. Prin urmare, în timpul iernii, sau dacă este de obicei foarte frig, va fi important să protejați plantele de menta pentru a preveni deteriorarea acestora din cauza înghețului.

Cum se uda menta 

Menta necesită o irigare abundentă. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie inundata niciodată planta, deoarece rădăcinile ar putrezi și planta ar ajunge să moară înecată. În acest fel, puteți alege să o udați zilnic, mai ales vara, dar adăugați cantități mici de apă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului