Plante de apartament

#muscate iarna #ingrijire muscate iarna #ingrijire muscate #muscate #plante de apartament #iarna

Cum sa ingrijesti muscatele in timpul iernii

Muscatele nu sunt plante extrem de pretentioase in timpul verii, acestea adorand caldura si soarele. In schimb, iarna au nevoie sa le acorzi o atentie deosebita daca iti doresti ca acestea sa reziste cu brio pana in primavara urmatoare. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa te bucuri de frumusetea acestora si anul urmator.

Tine muscatele in interiorul casei

Muscatele au nevoie de caldura, asadar nu trebuie lasate pe balcon sau terasa. Acestea trebuie mutate in casa inainte de caderea primei brume. Cand sunt introduse in casa, trebuie efectuata tunderea lasatarilor, precum si a ramurilor adectate de boli ori daunatori sau a celor uscate. De asemenea, se vor indeparta toate frunzele uscate sau vestede.

Pozitionarea ghivecelor

In timpul iernii, muscatele trebuie pozitionate intr-o incapere luminoasa, in care temperatura este constanta. Sunt de evitat incaperile in care se inregistreaza schimbari bruste de temperatura. De asemenea, acestea trebuie pozitionate in locuri in care sunt ferite de curent. Spatiul trebuie sa fie unul bine aerisit. Pot fi pozitionate pe pervazul geamului, insa ai grija ca sub acestea sa nu se afle un calorifer care sa dogoreasca. Ideal ar fi ca temperatura din camera sa se incadreze intre 15-22oC.

Udarea muscatelor in timpul iernii

In timpul iernii, muscatele intra intr-o perioada de repaus, motiv pentru care acestea nu au nevoie de udari dese. Muscatele se pot uda la o saptamana sau chiar doua. Udarea acestora se va efectua numai in momentul in care pamantul acestora este complet uscat.

Sursa foto: paradisverde.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului