Plante de apartament

#ingrijire plante #vacanta #plante #plante de apartament #sfaturi ingrijire plante

Cum sa ingrijesti plantele cand pleci in vacanta

Te pregatesti sa pleci in vacanta si nu ai cui sa lasi in ingrijire minunatele tale plante? Iata cateva sfaturi si ponturi utile care te vor ajuta sa iti mentii plantele vii si proaspete in perioada in care vei fi plecat in vacanta:

Apa si sursele de caldura

Multe plante necesita o ingrijire speciala in fiecare zi sau o data la doua zile, iar neglijarea lor pentru cateva zile poate duce la ofilire. De asemenea, atunci cand pleci in vacanta nici nu poti uda plantele in avans, deoarece prea multa apa provoaca mucegaiul si poate duce la putrezirea plantelor.

Asadar, inainte de a pleca in vacanta este foarte important sa tii cont de anumite aspecte in ceea ce priveste umiditatea si lumina de care au nevoie plantele. Astfel, pentru a mentine plantele sanatoase pentru cateva zile, mai intai trebuie sa le indepartezi de la ferestre de la sursele de caldura prea puternice. In aceasta maniera, plantele vor trebui udate la cateva zile, deoarece solul lor va retine mai mult timp apa.

Acopera plantele cu saci din plastic

Arbustii sau plantele in ghivece pot fi acoperite cu saci, prea a crea un mic efect sera. Acest proces previne evaporarea apei foarte repede. Dupa ce acoperi plantele cu saci sau pungi, ai grija sa le perforezi, pentru ca planta sa nu acumuleze prea multa umeazeala.

O alta metoda de a mentine plantele sanatoase atunci cand pleci in vacanta este aceea de a le aseza in forma de cerc. Acest lucru ajuta la o mai buna mentinere a umiditatii intre ele. Astfel, soarele le va atinge doar pe o parte, fara sa le usuce.

Pentru a pastra umiditatea plantelor pentru mai multe zile poti aseza ghiveciul pe un suport cu pietris si apa.

Cel mai bun mod de a avea insa grija de o planta atunci cand esti plecat de acasa este utilizarea unui umidificator. Acest aparat il poti gasi la toate magazinele de specialitate, dar il poti confectiona si singur/a. De asemenea, daca pleci pentru cateva zile de acasa, poti sa pui in fiecare ghiveci de plante o sticluta mica cu apa, cu capul in jos. Astfel, planta isi va mentine umiditatea optima pentru cateva zile.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare