Plante de apartament

#trucuri florarese #pastrare trandafiri proaspeti #trandafiri in vaza #trandafiri

Cum sa pastrezi trandafirii in vaza cat mai mult timp. Trucuri de la florarese

Ai primit in dar trandafiri si iti doresti ca acestia sa reziste cat mai mult timp in vaza? De cele mai multe ori, trandafirii, fiind flori fragile, se ofilesc in doua-trei zile. Ii poti face insa sa reziste mai mult, daca apelezi la aceste trucuri simple, pe care floraresele le respecta cu strictete.

1. Spala si dezinfecteaza vaza in care urmeaza sa ii tii. Bacteriile, odata ce intra in contact cu apa se inmultesc si pot dauna florilor.

2. Taie doi centimetri din codita trandafirilor inainte de a-i adauga in vaza. Taierea acestora se efectueaza la un unghi de 45 de grade. Elimina apoi toate frunzele frunzele care sunt in plus, dar si pe cele care nu arata prea bine. Asigura-te ca doar tulpina florilor sta in apa si nu si frunzele.

3. Foloseste doar apa la temperatura camerei. Nu adauga apa rece trandafirilor, deoarece diferenta de temperatura favorizeaza ofilirea rapida a acestora. Cel mai bine este sa tii apa intr-un vas, la decantat, cel putin trei-patru ore inainte de a o pune florilor.

4. Adauga in apa conservanti speciali pentru trandafiri. Ii gasesti in florarii si costa aproximativ doi lei un plic. Citeste insa cu atentie instructiunile de pe ambalaj si nu adauga mai mult conservant decat este indicat, deoarece vei face mai mult rau decat bine.

5. Prepara propriul conservant pentru trandafiri, acasa daca nu vrei sa dai bani pe conservant sau nu ai unul la indemana. Ai nevoie de o lingurita zahar, 1/3 lingurita clor, doua lingurite zeama de lamaie si 1 litru de apa, la temperatura camerei. Amesteca totul foarte bine pana cand zaharul se topeste si adauga solutia obtinuta in vaza.

6. Schimba zilnic apa trandafirilor. Acestea au nevoie de apa proaspata pentru a rezista mai mult. In plus, apa neschimbata favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, acestea ducand la scurtarea duratei de viata a florilor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare