Plante de apartament

#ingrijire plante #concediu #sfaturi practice #ingrijire flori

Cum sa previi uscarea plantelor cand pleci in vacanta vara

Vacanta de vara este cea mai buna veste pentru nevoia organismului tau de relaxare si distractie, insa un motiv justificat de "intristare" pentru plantele pe care le vei abandona o saptamana sau doua. Daca nu poti desemna un responsabil care sa le viziteze in fiecare zi si sa le ude, risti sa le gasesti uscate.

O veste si mai buna este ca poti sa previi uscarea plantelor pe care le ingrijesti cu drag, chiar si in conditiile absentei tale indelungate. Afla mai jos cateva tehnici istete prin care sa furnizezi apa prietenelor tale verzi cand pleci in vacanta de vara!


Mentinerea umiditatii plantelor de interior

In perioada de vara, plantele au nevoie de mai multa apa pentru a ramane sanatoase, iar privarea lor de hidratare mai multe zile la rand le ameninta serios starea de vitalitate. Din acest motiv au fost inventate pompitele pentru irigare, ustensile din plastic sau sticla pe care le umpli cu apa si le introduci in sol, astfel incat ele sa elibereze lichidul cand pamantul incepe sa se usuce.

Aceasta este o solutie buna pentru posesorii de plante mai putin numeroase si una costisitoare pentru persoanele care detin foarte multe ghivece.

Alta solutie este sa pui caramizi in cada, sa asezi ghivecele cu orificii de drenaj deasupra si le uzi foarte bine, pana cand sunt acoperite de apa si o absorb complet. Plantele isi vor lua de acolo rezervele de apa, fara asistenta. Ai grija sa nu pui ghivecele direct in apa, altfel radacinile lor vor putrezi.

Daca pleci maximum o saptamana, mai poti incerca un truc eficient: uda foarte bine pamantul si acopera plantele cu o folie din plastic transparenta (astfel incat sa permita luminii sa patrunda). Infige cateva betisoare pe marginile ghivecelor, astfel incat folia sa se se atinga direct de frunze. Umiditatea se va mentine perfect in interior.


Controlul temperaturii

Ai grija sa pozitionezi plantele in cele mai racoroase zone ale locuintei, intrucat pot fi afectate de temperaturile caniculare ale verii. Astfel, daca ai o casa care se supraincalzeste vara, ai face bine sa duci plantele undeva in pivnita sau in garaj. Racoarea va preveni si uscarea rapida a pamantului, insa ai grija sa nu privezi de tot ghivecele de lumina.


Mentinerea umiditatii plantelor de exterior

Un sistem de irigare automata este singurul care te poate ajuta in acest caz: pozitioneaza ghivecele in raza de actiune a jeturilor de apa. In rest, nu poti face altceva decat sa speri ca va ploua acasa, cat timp vei lipsi in vacanta.

Sursa foto: uncommongoods.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului