Plante de apartament

# ofilire plante #plante oflilite #ingrijire plante de apartament #plante de apartament #plante #ingrijire plante

Cum sa readuci la viata o planta uscata

Zilele caniculare de vara duc la uscarea rapida a solului plantelor si inclusiv la deshidratarea acestora. Daca ti se intamplat ca una sau mai multe din plantele tale sa se oflieasca, este indicat sa actionezi din timp pentru a le “resuscita”.

 

Uda solul treptat

Daca plata nu isi revine singura dupa apusul soarelui, cand caldura se mai domoleste, uda usor solul. Nu pune multa apa odata, ci adauga apa treptat pana cand solul se umezeste. A doua zi, dimineata pune ghiveciul intr-un vas cu apa si cu ajutorul dusului, dat incet, uda solul si incluziv frunzele. Lasa planta sa stea in vasul cu apa 10 minute apoi scoate-o si lasa sa se scurga surplusul de apa.

Schimba ghiveciul

Ti se intampla ca planta sa ramana frecvent fara apa? Este cazul sa schimbi ghiveciul cu unul mai mare. Cand o replantezi, verifica-i radacinile. Daca observi radacini putrede taie-le cu ajutorul unei foarfeci si replanteaza planta in noul ghiveci. Poti aduga in sol polimeri care retin apa in pamant pentru mai mult timp. Se gasesc in magazinele de specialitate. La final, adauga putin ingrasamant.

Tine planta la lumina

Pentru a-si reveni, planta are nevoie de multa lumina. Pozitioneaz-o intr-un loc luminos al camerei sau scoate-o pe balcon. Tine cont insa de nevoile plantei tale, deoarece nu toate florile trebuie tinute in bataia directa a soarelui.

Sursa foto: forums2.gardenweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului