Plante de apartament

#conditii crestere orhidee #stimulare inflorire #inflorire orhidee #ingrijire orhidee #plante de apartament #orhidee

Cum sa stimulezi inflorirea la orhidee

 

Orhideele sunt unele dintre cele mai frumoase plante de apartament. Sunt des intalnite in casele oamenilor, iar in sezonul de inflorire infrumuseteaza casa timp de cateva luni. Iata ce trebuie sa faci daca iti doresti ca orhideele tale sa infloreasca mai des si sa aiba mai multe flori.

O orhidee sanatoasa si bine ingrijita, atutomat te va "recompensa" cu flori frumoase, care vor dura mult timp. Iata de ce trebuie sa tii cont in ingrijirea acestora.

Lumina

Orhideele au nevoie de lumina naturala, insa nu trebuie pozitionate in soare. O camera luminoasa, in care razale soarelui nu patrund sau nu ajung direct la planta este mediul perfect de dezvoltare pentru orhidee. Tine cont ca in mediul natural, acestea cresc pe trunchiurile copacilor si sunt protejate in permanenta de coroana acestora.

Umiditatea

Orhideele au nevoie de o umiditate crescuta pe toata perioada anului. Este indicat ca acestea sa fie asezate intr-o incapere cu umiditate crescuta. Daca acest lucrur nu este posibil, asaza sub ghiveciul orhideei un vas cu pietris si apa. Asigura-te ca acesta are in permanenta apa, astfel incat vaporii sa poata ajunge la planta.

Temperatura optima

Orhideea prefera temperaturi situate in jurul valorilor de 15-19 grade Celsius in timpul noptii si intre16-21 de grade Celsius in timpul zilei.

Fertilizarea, foarte importanta!

Fertilizarea orhideelor este foarte importanta in cazul in care iti doresti ca plantele tale sa se dezvolte armonios si sa infloreasca. Ideal este ca fertilizarea orhideelor sa se efectueze o data pe luna, cu fertilizanti speciali pentru orhidee.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului