Plante de apartament

#plante de apartament #flori #plante de gradina #flori de apartament #cutii cu flori #ghivece pervaz

Cutiile cu flori variate, o alternativa colorata la clasicele ghivece de pe pervaz

Vrei sa intampini primavara cu pervazurile ferestrelor pline de flori colorate? Te invitam sa incerci o alternativa interesanta la clasicele ghivece: cutiile cu flori. Iata ce ai de facut!

Gaseste cutiile potrivite

Ce fel de recipiente iti sunt necesare pentru a decora pervazurile ferestrelor? Ideale sunt cele lungi, dreptunghiulare, cu inaltimi de 10-15 cm. Cat despre materialul din care acestea ar trebui sa fie confectionate, lasa-ti imaginatia sa zburde: poti opta atat pentru cutii din lemn (desi acestea risca sa fie afectate de umezeala), cat si pentru unele din metal sau lut tratat termic.

Pentru un efect estetic cat mai placut, varianta ideala este aceea a alegerii unor cutii a caror lungime sa fie compatibila cu cea a pervazului (nici prea mici, nici prea mari).

Planteaza florile in cutii

Pregateste pamantul pentru flori asa cum o faci pentru clasicele ghivece: adauga sol fertil, eventual imbogatit cu un fertilizator organic cu eliberare treptata, toarna o cantitate suficienta de apa pentru ca pamantul sa fie bine imbibat si asigura-te ca lasi 2-3 cm distanta intre nivelul pamantului si marginea cutiei.

Introdu, apoi, florile preferate, acordand o atentie deosebita radacinilor fragile. Fixeaza-le bine in pamant, tasand usor solul in jurul radacinilor. Mai adauga apa pentru a fixa bine plantele, dupa care apasa din nou cu delicatete pamantul pentru a elimina eventualele goluri de aer. Daca este necesar, mai adauga in cutie pamant pentru flori.

Flori pentru o cutie amplasata pe un pervaz bine luminat

Daca macar una dintre incaperile casei are ferestrele orientate spre sud, atunci florile amplasate aici vor beneficia de lumina si soare din abundenta. Alege un amestec original de flori, cu un colorit variat si texturi diferite - vei obtine un rezultat superb daca vei alege sa plantezi in aceeasi cutie flori precum petunii, begonii, muscate si speciala Senecio cineraria, o planta decorativa prin frunzele sale argintii.

Flori pentru o cutie amplasata pe un pervaz umbros

Situatia se schimba cand pervazul ferestrei are parte de mai multa umbra decat de lumina. In acest caz, infrumuseteaza-ti casa cu plante iubitoare de umbra, dar neaparat cu frunzis divers colorat. Ce iti sugeram noi? O combinatie de urzicuta (Coleus), Dracaena (o alegere inspirata este Dracaena godseffiana) si zebrina.

Sursa foto: unquadratodigiardino.it, fineartamerica.com, travelo.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului