Plante de apartament

# viata frumoasa #flori

De ce florile ne fac viata mai fericita?

Chiar daca par niste prezente banale in vietile noastre, de care ne amintim la ocazii speciale sau cu care ne decoram apartamentele in scopuri estetice, florile au multe beneficii pentru organism pe care nu le-am banui.

 

Nu doar ca ne inveselesc atunci cand suntem tristi, dar ne ajuta sa dormim mai bine noaptea, ne sporesc creativitatea si productivitatea in salile de curs si la locul de munca, ne aduc mai aproape unul de altul in familie si in viata sociala si ne dau un plus de sanatate si de toleranta la durere. Haideti, deci, sa vedem care sunt cateva dintre efectele pozitive ale florilor asupra sanatatii fizice si psihice, asa cum au aratat-o studiile de-a lungul timpului:
 

In primul rand, florile sunt un antidepresiv natural, au o functie imediata de stimulare a bunei dispozitii. Un studiu a aratat, de exemplu, ca pacientii din saloane decorate cu flori si plante in ghiveci s-au dovedit mai putin anxiosi si mai obositi decat bolnavii din saloane fara flori, avand o stare psihologica generala mai buna.

Daca va umpleti locuintele cu flori, ele va ajuta sa va mai deconectati de la stresul cotidian si sa dormiti mai bine noaptea – stiinta a descoperit ca parfumul lor natural are efecte relaxante si sedative care va ajuta sa va odhiniti mai bine in timpul noptii.

Florile au un efect pozitiv imediat si de lunga durata asupra sanatatii emotionale, a fericirii si satisifactiei de viata si a comportamentelor sociale. Influenta lor emotionala este mai mare chiar si decat cea a unor nevoi primare precum mancarea sau caldura, au observat oamenii de stiinta.

Ele au un efect imediat asupra fericirii: reactiile oamenilor atunci cand primesc flori includ surprindere, entuziasm, bucurie autentica si recunostinta. Unele studii au aratat ca efectele pozitive imediate care se instaleaza atunci cand primim flori persista pana la doua sau trei zile.

Oferitul si primitul de flori ajuta la inchegarea unor relatii intime si la un contact pozitiv si mai prelungit cu familia si prietenii, iar asta, pe termen lung, contribuie la o viata mai fericita si mai implinita.

De exemplu, un experiment a analizat reactiile oamenilor atunci cand au primit flori intr-un lift public; reactia obisnuita intr-un astfel de spatiu este distantarea cat mai mare fata de alte persoane cu care se imparte spatiul, insa atunci cand cineva le-a oferit flori participantilor la experiment cu care s-au regasit in lift, acestia s-au apropiat mai mult de persoana respectiva. Studiul nu a dat acelasi rezultate atunci cand florile au fost inlocuite cu stilouri.

Florile se pot dovedi un bun aliat atat in educatie, cat si in afaceri. Capacitatea de a genera idei si de a rezolva probleme si creativitatea in general se imbunatatesc substantial intr-un loc de munca decorat cu flori si plante in ghiveci. Iar salile de clasa impanzite cu plante contribuie la sporirea atentiei, a memoriei, a creativitatii, a gandirii libere si, la nivel general, a satisfactiei in randul elevilor.
 

Asa ca nu mai stati pe ganduri si umpleti vietile voastre si ale altora cu flori. Iar daca nu stiti de unde sa incepeti, tastati in motorul de cautare livrare flori online de pe maisondor.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului