Plante de apartament

#grau sfantul andrei #grau la incoltit #ingrijire grau #plantare grau #sfantul andrei #grau #traditii

De Sfantul Andrei se pune graul la incoltit! Invata cum poti face acest lucru si cum trebuie sa-l ingrijesti

Potrivit traditiei, in fiecare an, pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, se pune graul la incoltit. Acesta nu trebuie sa lipseasca din nicio casa si trebuie ingrijit pentru a creste cat mai frumos.

Potrivit traditiilor din popor, fiecare membru al familiei, trebuie sa puna grau la incoltit intr-un vas diferit, in dimineata de Sfantul Andrei. Apoi, fiecare membru trebuie sa aiba grija graul pe care l-a plantat. In ziua de Anul Nou, in functie de cum a crescut graul, poate fi prevestit viitorul persoanei care l-a plantat si ingrijit.

Astfel, un grau frumos, crescut inalt si cu fire groase anunta un an benefic si prosper pentru persoana respectiva. In unele regiuni din tara se mai spune ca un grau frumos dezvoltat inseamna o recolta bogata pe camp si in livezi pentru anul care urmeaza.

Cum se pune graul la incoltit

Spala graul sub un jet de apa rece, apoi lasa-l timp de o ora, doua intr-un vas cu apa calduta. Acest procedeu ii va permite graului sa germineze mai rapid. In tot acest timp, pregateste cate un vas pentru fiecare membru al familie, pentru plantarea graului. Poti opta pentru a planta graul intr-un ghiveci cu pamant sau intr-un recipient in care asezi un pat de vata.

Sfat! Daca folosesti recipiente identice pentru doi sau mai multi membri ai familiei, scrie pe acestea numele fiecaruia pentru a nu le incurca.

1. Plantarea graului intr-un recipient cu vata

Cea mai simpla si mai comuna modalitate de a pune graul la incoltit este sa-l pui intr-un vas la baza caruia sa asezi un strat generos de vata. Umezeste apoi vata si presara graul deasupra.

2. Plantarea graului intr-un ghiveci cu pamant

Daca optezi pentru a planta graul intr-un ghveci cu pamant, asigura-te ca ai la indemana un ghiveci nou, cu gauri de scurgere si pamant pentru flori sau pamant de gradina amestecat cu turba, in proportii egale. Umple ghiveciul cu pamant, presara un strat de grau si apoi acopera totul cu un strat subtire de pamant. La final uda foarte bine pamantul.

Cum ingrijesti corect graul

In primul rand trebuie sa stii ca ggraul are nevoie de multa lumina naturala pentru a se dezvolta armonios. Asadar, acesta trebuie asezat la fereastra sau cat mai aproape de aceasta, astfel incat lumina soarelui sa poata ajunge la acesta.

Ai grija insa sa il feresti curentii de aer si de caldura directa emanata de calorifer, deoarece acestea afecteaza cresterea graului, ducand chiar la uscarea acestuia.

Nu uita sa uzi graul regulat. Acesta are nevoie de apa pentru a se dezvolta armonios. Asadar, dupa ce incolteste, asigura-te ca pamantul este in permanenta umed. Asadar, ai grija sa nu il lasi sa se usuce intre doua udari.

Atentie! Nu adauga foarte multa apa, deoarece risti ca radacinile acestuia sa putrezeasca.

Surse foto: unica.ro, kudika.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului