Plante de apartament

#ghiveci #amenajarea casei #design #amenajarea gradinii #plante de iarna

Decoreaza-ti cu stil ghivecele din casa: 3 pasi pe care sa ii urmezi

Impodobeste ferestrele casei tale cu ghivece pline de stil, care sa adauge un plus de farmec locuintei tale la final de an. Cateva sfaturi inspirate pentru decorul ghivecelor in sezonul rece, adaptate necesitatilor plantelor tale, pot aduce un suflu nou spatiului interior.

Iata cum sa obtii un ghiveci cu plante admirabil, urmand cei 3 pasi de mai jos:


1 Alege paleta de culori

Pentru un design de efect, este ideal ca paleta de culori sa fie restransa. In acest fel, vei pune in evidenta anumite elemente, in timp ce restul vor echilibra intregul aspect. Portocaliul bostanilor de toamna, maroul inchis al crengilor uscate si verdele muschiului sunt culori potrivite pentru un astfel de aranjament vegetal pentru ghiveci.


2 Alege plantele pentru ghiveci

Alege plantele pentru ghiveciul tau specifice sezonului rece, care sa aiba dimensiuni variate pentru crearea proportiilor, culori interesante si, nu in ultimul rand, sa reziste la frig.

Poti folosi crengi desfrunzite, bostani, tigve delicate si flori de toamna pentru a construi aranjamentul vegetal pentru ghiveci. Alege cateva flori rezistente de toamna cum sunt crizantemele pentru a umple spatiile goale si pentru a da un aer vesel ghiveciului tau.

Ai posibilitatea sa lasi plantele naturale ca atare sau sa le modifici pentru un plus de efect. Unii dintre bostani, de exemplu, pot fi scobiti si transformati in felinare. Vopseste crengile intr-o culoare contrastanta, pentru ca acestea sa puna in valoare ansamblul vegetal.


3 Cum creezi designul pentru ghiveciul din sezonul rece

Pune pe fundul ghiveciului un strat de muschi si apoi o folie perforata de plastic, pentru drenaj. Umple ghiveciul cu sol. Adauga plantele inalte si apoi pe cele mici, astfel incat sa creezi un echilibru intre acestea.

Foloseste repetitia pentru a crea un ghiveci de iarna plin de stil. Ramurile, de exemplu, le poti aseza la cele doua capete ale ghiveciului sau spre mijlocul acestuia, in spate, ca o cortina de crengi. Tigvele, care sunt mici, trebuie asezate la final astfel incat sa fie puse in evidenta forma si culoarea acestora. Camufleaza pamantul cu muschi pentru ca aranjamentul vegetal sa fie complet.

Sursa foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului