Plante de apartament

#ghiveci #plante medicinale #plantare ghiveci

Farmacia din ghiveci: planteaza-ti propriile plante medicinale!

Te-ai saturat sa dai fuga la farmacie pentru a-ti cumpara ceaiuri atunci cand esti racit, ai dureri de cap, suferi de tulburari digestive sau nu poti sa dormi? Ce ai spune daca ti-ai planta propriile plante medicinale, recunoscute pentru capacitatea lor de a preveni si ameliora anumite afectiuni?

Sa ai propria farmacie intr-un ghiveci este mai simplu decat crezi. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea mereu la indemana plante medicinale bune la toate!

Cumpara o jardiniera sau un ghiveci incapator

In principiu, nu trebuie sa plantezi fiecare planta medicinala in ghiveciul ei. Le poti cultiva pe toate la un loc, intrucat nu sunt pretentioase in ceea ce priveste tipul solului si nu se incomodeaza intre ele. O jardiniera este numai buna, intrucat poti cultiva plantele medicinale intr-un mod organizat.

Decide ce plante medicinale plantezi

Gama de plante medicinale este atat de variata, incat cu greu te poti decide ce plante sunt mai bune pentru a fi cultivate in ghiveci. Iti recomandam sa le cultivi pe cele care au intrebuintari multiple, adica au efect calmant si revigorant, iti amelioreaza durerile, te ajuta sa dormi mai bine sau sa scapi mai repede de raceala.

Musetelul, galbenelele, menta, levantica, verbena, cimbrul, rozmarinul si busuiocul sunt doar cateva dintre plantele medicinale pe care le poti creste in ghiveci.

Umple vasul cu pamant si presara semintele

Este momentul sa umpli vasul cu pamant de gradina si sa presari semintele plantelor medicinale. Inainte de acest pas, este bine sa separi cumva fiecare portiune de sol, in asa fel incat sa stii de unde pana unde ai plantat planta x. O solutie ingenioasa ar fi sa pui taguri, adica etichete in dreptul fiecarui tip de planta medicinala.

Ingrijeste plantele

Dupa ce incep sa rasara, plantele medicinale din ghiveci nu mai au nevoie de mare lucru. Trebuie sa le uzi din cand in cand si sa cureti frunzele care se usuca. Pentru infuzii si alte preparate din plantele tale, este suficient sa le rupi inflorescentele si frunzele. Freaca usor frunzele intre degete, pentru a stimula eliberarea uleiurilor volatile.

Farmacia din ghiveci este un mod simplu in care poti avea plante medicinale acasa, atat in scop terapeutic, cat si in scop decorativ.

Sursa foto: morfae.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului