Plante de apartament

#orhidee #plante de apartament #orhidee animale

Flori de orhidee care imita animale

Pe langa frumusetea exotica a florilor de orhidee, acestea impresioneaza si prin varietatile lor speciale, care imita perfect forma specifica a unor animale. Urmatoarele imagini sunt o dovada vie a miracolelor care se petrec in natura.

Orhideele au fost intotdeauna un simbol al dragostei si al frumusetii. Crescute de entuziasti pentru eleganta lor stralucitoare, ele sunt folosite chiar si ca accesorii pentru par si tinute elegante. Mai mult decat atat, anumite specii de orhidee se remarca prin forma lor uimitoare, care imita perfect o serie de animale si insecte.


1. Orhideea cu chip de maimuta

Numita stiintific Dracula simia, aceasta varietate de orhidee aminteste de fizionomia unui babuin. Specia rara se gaseste in padurile sud-estice ale Ecuadorului si regiunilor salbatice din Peru.

Citeste si: Ce semnificatii au diferitele flori de orhidee



2. Orhideea in forma de pasare

Cunoscuta popular sub numele de orhideea "egreta alba", Habenaria radiata se remarca prin superbele petale albe, orientate lateral, ce seamana perfect cu aripile unei pasari. Specia se poate gasi in China, Japonia, Coreea si Rusia.


3. Orhideea-porumbel

Floarea nationala a statului Panama, superba Peristeria elata se mai numeste si "orhideea-porumbel", deoarece intruchipeaza o astfel de pasare alba, care se odihneste in cuibul sau. Specia se afla pe cale de disparitie.

Citeste si: Tot ce nu stiai despre orhidee



4. Orhideea-albina

Fa cunostinta cu orhideea-albina, denumita stiintific Ophrys apifera, pentru forma sa speciala, care imita perfect corpul si culorile acestei insecte. Aceasta varietate de orhidee se polenizeaza singura in toate regiunile Pamantului, cu exceptia tinuturilor mediteraneene, unde atrage insectele prin producerea unui miros identic cu cel emanat de o albina femela.


5. Orhideea-molie

Asa cum numele sau sugereaza, specia de orhidee Phalaenopsis seamana cu o molie cu aripile intinse, insa mai are un element definitoriu: un cap de pasare. Genul sau cuprinde peste 60 de specii si se gaseste in sud-estul Asiei, in Filipine si Australia de Nord.

Citeste si: Expertul Acasa.ro, Otilia Caloian: Cum sa ingrijim orhideea Phalaenopsis ca sa infloreasca mai des




6. Orhideea-fluture

Nativa in America Centrala, orhideea fluture are un aspect impresionant si poarta denumirea stiintifica de Papilio psychopsis.

Citeste si: 7 sfaturi pentru iubitorii de orhidee




Sursa foto: hellawella.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului