Plante de apartament

#flori primavara #bacon #flori #primavara

Flori de primavara pentru balconul tau

Panselutele, lalelele si brandusele sunt doar cateva dintre cele mai gingase si delicate plantele care pot transforma balconul tau intr-o mica gradina plina de culoare si farmec si care care nu au nevoie de o ingrijire deosebita pentru a-si mentine frumusetea si prospetimea pe toata durata primaverii.

Panselute

Panselutele sunt unele dintre cele mai frumoase si delicate flori ale primaverii. Acestea inveselesc orice gradina sau balcon prin simpla lor prezenta.

Perioada de viata a panselutelor este de la inceputul lunii martie, pana la finalul lunii mai. Acestea nu sunt foarte pretentioase (motiv pentru care sunt plantate chiar si in gradinile din orase) si sunt rezistente la temperaturi scazute.

Asadar, nu este necesar sa le aduci in casa dupa lasarea intunericului.

Pe de cealalta parte, panselutele nu tolereaza temperaturile prea ridicate, motiv pentru care ar fi bine sa le feresti de razele puternice ale soarelui, cu ajutorul unei umbrelute sau prin asezarea acestora intr-o loc umbros.

Narcise

Narcisele sunt printre primele flori ale primaverii si aduc promisiunea unei vremi frumoase si calduroase. Acestea sunt recunoscute rapid dupa mireasma placuta pe care o emana, dar si dupa delicatetea cu care rasar din pamant.

Pentru ca sunt foarte rezistente, atat la temperaturi care alterneaza, cat si vant si ploaie, narcisele pot reprezenta un decor uimitor pentru balconul tau.

Branduse

Si brandusele sunt flori gingase de primavara care pot fi asezate in balcon. O regula foarte importanta pentru buna dezvoltare a acestora este plasarea ghivecelor intr-un loc luminos. Altfel, brandusele se vor dezvolta incet si se vor ofili rapid. De asemenea, inainte de plantare, ar fi bine sa realizezi un amestec din pamant fertil, nisip si frunze putrezite si sa imprastii rezultatul peste solul in care urmeaza sa fie florile.

Brandusele se uda o data pe saptamana, iar cand vremea se raceste din ce in ce mai mult, udarile vor trebui reduse considerabil. Pentru a fertiliza plantele este nevoie de aplicarea unui produs special pentru plantele cu flori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului