Plante de apartament

# cum sa ingrijesti flori in balcon # cum sa plantezi flori in balcon #flori pentru jardiniere #flori pentru balcon

Florile perfecte pentru jardinierele de pe balcon

Doresti sa iti transformi balconul intr-o gradina plina de flori si te gandesti ce sa plantezi in jardiniere? Petuniile, muscatele, carciumaresele, condurul doamnei si begoniile sunt alegeri bune. Poti completa jardinierele cu idera, evonimus sau vinca care se revarsa pe marginile vasului. Alte flori, ceva mai speciale, pentru balcon pot fi coleus, heliotrop sau salvia. Jardinierele arata cu atat mai bine, cu cat sunt mai pline cu plante.

Cei care au ceva mai multa experienta in gradinarit, pot opta pentru plante cataratoare pe care le pot dirija astfel incat sa imbrace rama ferestrei, pentru un decor special.

Alegerea plantelor pentru jardiniere se face insa si tinand cont de felul in care bate soarele spre balcon. Frunzele plantelor carora le place umbra se vor arde in lumina puternica a soarelui pe un perete orientat spre sud sau spre vest, iar plantele care se dezvolta mai bine la soare vor creste inalte atunci cand sunt orientate spre nord.

Ce flori sa plantezi in jardinierele orientate spre soare

Plantele verticale pe care le poti planta in acest loc sunt artemisia, planta argintie, lavanda, galbenelele, trandafirul pitic, busuioc, ardei ornamental, rozmarin, salvie, saschiul, gerariul.

Plante pe care le poti pune pentru parfumul lor deosebit sunt planta-avion, verbena, menta, petunia, rozmarin, regina purpurie, nasturelul, maghiranul, cimbrul si garofitele.

Plantele cataratoare perfecte pentru jardinierele din balcon sunt iasomia Carolina, caprifoi, iasomia, trandafir mic catarator, floarea lunii.

Ce flori sa plantezi in jardinierele care sunt la umbra

Sunt multe plante verticale carora le place la umbra si care merg perfect in jardiniere: astible, lobelia, coleus, margareta englezeasca, feriga, heliotrop de gradina, crin-de-toamna, sporul casei, panseluta, urechea iepurelui, rointa, hortensia, patrunjelul, gura leului, begonia cerata.

Alte plante pe care le poti pune in jardinierele de la umbra sunt cercelusii, saschiu, clematis, menta sau planta-telegraf.

Dintre plantele cataratoare care se adapteaza cel mai bine in jardinierele pozitionate intr-un loc cu umbra se numara clematis si planta trambita (trompete).

Flori din bulbi

Florile care cresc din bulbi sunt o alegere buna si pentru jardiniere. Planteaza toamna, in jardinierele de pe balcon, bulbi de narcise pitice, ghiocei sau zambile pentru a inflori in primavara, iar primavara tarziu poti planta in jardiniere crini, allium sau gladiole pitice care vor inflori in vara.

Legume si plante aromatice

Cand ai un balcon de dimensiuni mai mari, poti sa pui in jardiniere inclusiv plante comestibile. Plantele aromatice pe care le poti planta pe balcon sunt salvia, cimbrul, menta, busuiocul, oregano. Dintre legumele pe care le poti creste pe balcon si care arata bine in jardiniere se numara rosiile cherry, ardeii iuti si cei decorativi sau salata. La fel ca si florile, plantele aromatice si legumele de pe balcon au nevoie de apa o data la cateva zile si de fertilizator o data la doua saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului