Plante de apartament

#yucca #ingrijire yucca #plante de apartament #ingrijire plante #iarna #planta yucca

Invata sa ingrijesti planta yucca in timpul iernii

Yucca este o planta ideala de apartament, cu un aspect proaspat si revigorant. Decoreaza placut orice locuinta si aduce natura mai aproape. Chiar daca este o planta care prefera climatele calde, rezista foarte bine si in sezonul rece, daca este ingrijita corespunzator. Nu rezista la temperaturi foarte scazute, insa daca este mutata in casa se dezvolta foarte bine. Descopera mai jos cum sa ingrijesti yucca in sezonul rece.

Yucca este o planta rezistenta si usor de intretinut, care poate depasi fara probleme sezonul rece. Exista mai mult de 30 de specii de yucca pe care le poti creste la tine acasa, insa cele mai multe prefera zonele uscate, cu mult soare.


Unde se dezvolta cel mai bine yucca

Majoritatea speciilor de yucca se dezvolta bine la temperaturile din interiorul casei. Daca este asezata intr-un loc cu soare si lumina, yucca este o planta care nu necesita foarte multe ingrijiri. Ai grija insa sa nu exagerezi cu apa, udand-o o data pe saptamana, atat cat sa se umezeasca solul.


Nevoile plantei yucca in timpul iernii

Daca in sezonul cald, ai lasat ghivecele cu yucca pe balcon sau in gradina, la sosirea iernii trebuie sa le aduci in casa, in special daca sunt asteptate ninsori si temperaturi foarte scazute. Chiar daca este o planta rezistenta, yucca poate fi afectata de frig.

Yucca supravietuieste doar iernilor foarte blande, lasata in mediu exterior. Cand aduci planta in casa, ai grija sa nu o asezi intr-un loc prea calduros, intrucat nici caldura in exces nu ii face bine. Ideal este sa plasezi ghiveciul cu yucca intr-un hol de trecere, cu o temperatura potrivita si unde sa beneficieze de suficienta lumina.

Daca yucca ta are flori, la inceputul iernii este indicat sa tai tijele din centrul plantei sau sa le indepartezi pe cele s-au uscat in mod natural. In acest fel, vei preveni ca apa sa se depuna printre frunze si sa inghete.

La sfarsitul lunii octombrie, este recomandat sa aduni toate frunzele cazute sau uscate de yucca si sa le asezi la baza tulpinei. In acest fel, vei izola solul si vei preveni inghetul.


Solul propice pentru yucca

In sezonul rece, este recomandat sa reduci umiditatea solului pentru yucca. Astfel, poti uda planta doar o data pe saptamana sau atunci cand solul este uscat. De altfel, chiar si in sezonul cald, yucca nu are nevoie de foarte multa apa.

In mod normal, solul trebuie sa fie umed, insa ai grija ca apa sa nu balteasca, deoarece radacinile plantei vor putrezi. In sezonul rece, yucca poate supravietui chiar si cateva saptamani cu solul uscat!

Daca vei tine ghiveciul cu yucca in spatii mai racoroase, este indicat sa nu mai uzi planta inca de la sfarsitul toamnei, chiar daca iti este frica ca se va ofili. Yucca nu va mai stoca apa in faza de latenta, anticipand astfel temperaturile reduse din sezonul rece. Udarea generoasa a plantei in anotimpul friguros mareste sansele de uscare a frunzelor.

Ai grija ca solul sa fie bine drenat, astfel incat sa permita scurgerea rapida a apei si prevenirea inghetului, care este fatal pentru yucca.

Sursa foto: flori-expert.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului