Plante de apartament

#ingrijire hoya #liane cu flori #liana #plante de apartament #ingrijire plante #hoya

Liane cu flori delicate, pentru o casa parfumata

Ti-ar placea sa ai in casa o perdea de liane pline de flori parfumate? E clar ca pentru asta trebuie sa alegi cateva ghivece cu Flori de ceara. E vorba despre o planta eleganta, ideala pentru a decora orice interior. Iata care sunt trucurile de ingrijire care o vor tine mereu inflorita.

Floarea de ceara, care mai este cunoscuta si cu denumirea de Hoya, este o planta agatatoare, care are niste flori mici, in forma unor stelute ca de ceara, dispuse in buchetele sferice. Este una dintre plantele perene de a carei verdeata te bucuri tot anul.

Sursa foto: wikimedia.org

Interesant la aceasta planta este ca daca ii atingi florile delicate, ea elimina picaturi de apa asemanatoare unor lacrimi. Acesta este si motivul pentru care se mai numeste si "Lacrimile Maicii Domnului".

Cum se ingrijeste

Sursa foto: nswong.50webs.com

Intrucat este o planta care dezvolta tulpini lungi, Hoya se cultiva in ghivece suspendate, care sa ii permita sa isi lase lianele sa cada. O mai poti cultiva si in ghivece cu scarita sau cu inel pe care sa se agate tulpinile, ghidandu-i forma.

Are nevoie de spatii luminoase, dar nu mai mult de patru-cinci ore de soare direct pe zi. Aseaz-o intr-un loc ferit de curentii de aer si indicat este sa nu ii schimbi prea des pozitia.

Sursa foto: gopixpic.com

Pe timpul verii trebuie sa o uzi regulat, cu apa statuta, la temperatura camerei. Lasa-i pamantul sa se usuce intre udari, pentru ca de la prea multa apa frunzele i se ingalbenesc. Cu un pulverizator poti sa ii stropesti frunzele carnoase care iti vor fi recunoscatoare. Tine cont ca iarna din incaperea in care tii planta nu trebuie sa scada sub 10 grade Celsius, dar nici nu trebuie sa o tii in apropiere de un calorifer sau de o soba.

Sursa foto: floraforum.eu

Florile acestei plante apar in buchetele, cate trei-patru pe o tija. Atunci cand se ofilesc nu trebuie sa desprinzi lastarul pe care au crescut, pentru ca el va da in continuare o noua runda de flori. Ca sa ii stimulezi inflorirea e bine ca o data la doua luni, primavara si vara, sa ii aplici fertilizator.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Pentru a obtine un ghiveci spectaculos, cu multe liane curgatoare pline cu flori, este indicat sa plantezi cate patru-cinci butasi in acelasi ghiveci, in pamant argilos de telina si pamant de rasadnita. Pentru ca planta sa fie mai ramificata, trebuie tunsa o data pe an, primavara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului