Plante de apartament

#plante dormitor #plante somn #plante

Plante care imbunatatesc somnul. Trebuie sa le ai in dormitor

Plantele au rol decorativ, insa si foarte multe beneficii pentru sanatate. Ele te pot ajuta sa ai o sanatate de fier, dar si sa alumgi insomnia. 

Daca pana acum ai auzit ca nu este bine sa ai plante in dormitor, sa stii ca acesta este doar un mit. 

Având plante în camera nu numai ca vrei crea un mediu placut si relaxant, dar vei avea parte si de un somn mult mai profund si odihnitor. Iata cateva exemple: 

Lavanda 

Mirosul uimitor al lavandei contribuie la reducerea stresului și relaxarea respirației și a ritmului cardiac. Este la fel de eficient ca si uleiul esențial de lavandă, care este folosit chiar și pentru a induce somnul la copii. 

Iasomie

La fel ca lavanda, mirosul de iasomie are un efect de relaxare care ajută și relaxeazaîn timpul meditației. Florile sale frumoase și culoarea albă dau un sentiment de pace și liniște.

Aloe vera

Există multe motive pentru a avea o plantă de aloe vera acasa. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută la calmarea pielii iritate și chiar la îmbunătățirea simptomelor colitei atunci când beți în perfuzie, în plus, hidratează pielea și părul. Dar nu numai, este considerată o instalație de purificare a aerului, deoarece emite oxigen în timpul nopții.

Iedera engleză

Potrivit Colegiului American de Alergie Astm si Imunologie, aceasta planta poate imbunatati calitatea aerului si este un mare ajutor in combaterea simptomelor alergiilor si astmului deoarece elimina pana la 74% din mucegai in mediul inconjurator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului