Plante de apartament

#saintpaulia #violeta africana #crinul pacii #sanseveria #filodendron #dracaena

Plante care pot creste sub lumina fluorescenta

O mare parte din plantele de apartament, se dezvolta foarte bine si sub iluminarea fluorescenta, iar acest lucru este foarte util celor care vor sa isi aduca plante la birou sau pur si simplu sa le tina in spatii in care naturala nu patrunde decat foarte putin.


Iata cateva dintre florile de ghiveci care se multumesc cu lumina fluorescenta


Violet africana


sau Saintpaulia este una dintre plantele care suporta cel mai bine lumina fluorescenta, iar in plus, daca nu are lumina puternica cel putin 16 ore pe zi, ea nu se dezvolta asa cum trebuie. De aici rezulta ca oricum ar fi, pentru a creste si pentru a inflori, Violeta africana are nevoie de un .



Crinul pacii sau poate creste in conditii de lumina scazuta , insa pentru a face flori, are totusi nevoie de multa lumina. Aseaza planta sub o lampa fluorescenta pe care sa o tii aprinsa cel putin 8 ore pe zi. De asemenea, o doza lunara de ingrasamant, va mentine planta sanatoasa si frumoasa.


Sanseveria


Sanseveria trifasciata este o alta planta care se dezvolta cu usurinta in interior. De fapt, aceasta se dezvolta bine in orice conditii de lumina, insa va creste mai bine in lumina fluorescenta. Sanseveria trifasciata are nevoie de ingrijiri minime si de udare doar atunci cand pamantul este complet uscat.


Filodendron


Filodendronul  este o planta care tolereaza foarte bine lipsa luminii naturale si care se dezvolta fara probleme sub lumina unei lampi fluorescente. In aceste conditii, solul plantei se pastreaza umed, permitandu-i sa se usuce doar putin intre doua udari.


Dracaena


Desi Dracaena se dezvolta cel mai bine in lumina naturala, aceasta poate creste fara probleme si atunci cand este tinuta in preajma unei lampe fluorescente. Atentie, atunci cand este tinuta sub un bec fluorescent , solul plantei nu trebuie sa fie in permanenta umed. Se recomanda udarile rare, si atunci in cantitati mici.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului