Plante de apartament

#decorare biblioteca #ingrijire plante de apartament #plante de apartament #biblioteca #plante #ingrijire plante

Plante de apartament care vor da viata bibliotecii tale

 

Plantele de interior aduc culoare si un strop din natura in casele noastre. Plantele atarnatoare sunt insa perfecte pentru decorarea bibliotecilor care vor arata mult mai frumos si mai elegant decat pana acum.

Biblioteca ta va arata mai vie ca niciodata si cartile vor parea ca prind viata. Singura cerinta este insa ca biblioteca sa fie situata intr-o incapere luminoasa, astfel incat plantele sa beneficieze de lumina naturala cea mai mare parte din zi.

Iata patru plante perfecte pentru a-ti decora biblioteca si a o aduce la viata!

1. Iedera (epipremnum aureum)

Iedera este una dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament. Iedera are funze de dimensiuni mici, dar dure, in forma de inima. Sunt usor de cultivat din butasi si de inmultit in apartament. Tot ce treuie sa faci este sa nu uiti sa o uzi din cand in cand, iar ea va creste rapid, incantandu-ti privirile.

2. Lantul inimilor (ceropegia woodii)

Lantul inimilor este o planta de apartament care creste in lanturi lungi si elegante si are frunze mici in forma de inima. De aici si denimirea plantei. Planta creste rapid, intinzandu-si bratele in joc daca nu are un suport de sprijin. Avantajul acesteia este ca o poti directiona sa cresca in orice directie doresti, si chiar o poti orienta sa acapareze intreaga camera sau biblioteca. Are nevoie de ingrijiri minime si udari ocazionale. 

3. Philodendron (philodendron scandens)

Philodendronul atarnator este adesea vandut in ghiveci, iar frunzele sunt prinse pe un suport pe care acesta sa se “catere”. Lasat liber insa, philodendronul isi va intinde bratele in jos creand o cascada de frunze.

4. Planta paianjen (chlorophytum comosum)

Planta paianjen, una dintre cele mai intalnite plante de apartament din Romania este perfecta pentru a fi tinuta in biblioteca. In plus, este foarte usor de ingrijit. Are nevoie doar de lumina naturala si de udari periodice.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului