Plante de apartament

#plante de apartament #plante de interior #plante decorative

Plante decorative prin flori sau plante decorative prin frunze: care este cea mai buna varianta pentru tine

Plantele naturale au o multime de beneficii pentru tine, de la faptul ca purifica si improspateaza aerul din locuinta, pana la faptul ca iti imbunatatesc starea de spirit. Insa este bine sa stii ca plantele de interior nu trebuie alese la intamplare. Inainte de a le cumpara, trebuie sa te gandesti ce conditii le poti oferi si cata grija le poti acorda. Daca ar fi sa faci o comparatie intre plantele decorative prin flori si plantele decorative prin frunze, ai vedea ca fiecare categorie are avantaje si dezavantaje.


Plantele decorative prin flori: avantaje si dezavantaje

Ce poate fi mai frumos decat o casa decorata cu flori proaspete si parfumate? Plantele decorative prin flori sunt excelente pentru casele luminoase, in care temperaturile sunt constante aproape tot anul. In plus, varietatea de flori este atat de mare, incat ai de unde alege cel putin o planta potrivita pentru tine.

Violeta africana, begoniile, azaleele, Hibiscus, Oxalis, Anthurium, Streptocarpus, Craciunita, Gloxinia si Geranium sunt doar cateva plante decorative prin flori care arata senzational, sunt colorate si iti inveselesc spatiul.

Insa aceste plante au si cateva dezavantaje: au nevoie de multa grija din partea ta, au nevoie de fertilizari si udari precise si au nevoie de cele mai bune conditii pentru a inflori din belsug si a-si arata adevarata frumusete.

Daca nu esti genul de persoana care sa aiba timp pentru ingrijirea florilor de apartament, mai bine te orientezi spre alte specii. In plus, trebuie sa stii ca sunt soiuri de flori disponibile in hipermarketuri care arata foarte bine, insa au o viata scurta, de 2-3 luni, dupa care mor.



Sursa foto: wideblueworld.blogspot.com


Plante decorative prin frunze: avantaje si dezavantaje

Plantele decorative prin frunze sunt si ele foarte frumoase si, desi cer si ele atentie din partea ta, sunt mai usor de ingrijit decat cele decorative prin flori. Marele avantaj al plantelor care nu infloresc este acela ca sunt disponibile in zeci de marimi. Poti alege plante pitice, pe care le poti aseza pe piesele de mobilier, sau plante inalte, din speciile palmierilor, care au nevoie de ghivece mari.

Dracena, ficusul, Echeveria, Yucca si arborele de jad sunt doar cateva plante fara flori care pot anima spatiul interior. Si ele au nevoie de udari, fertilizari si conditii bune de mediu pentru a se dezvolta, dar in acelasi timp au sanse mai mari de a se imbolnavi din cauza microorganismelor din sol.



Sursa foto: besthomeinspirations.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului