Plante de apartament

#plante feng shui #feng shui # bujori #plante #lalele #zambile #crini #filodendron #gardenie #bambus

Plante Feng Shui care atrag prosperitatea si fericirea in casa ta

In practica Feng Shui, plantele ocupa un loc aparte. Despre ele, specialistii spun ca sunt aducatoare de noroc si de energie pozitiva ("chi"), de bunastare si de iubire. Vrei sa aduci aerul Feng Shui in caminul tau? Iata plantele care atrag prosperitatea si fericirea.


Arborele de jad

Arborele de jad (Crassula Ovata) este una dintre plantele Feng Shui care atrag bunastarea in casa. Pentru ca efectele plantei sa fie cele dorite, este bine sa ingrijesti cu atentie arbustul. Curata-l de frunzele uscate, uda-l de fiecare data cand solul se usuca, permite-i sa capteze razele soarelui, dar nu-l aseza langa fereastra. Specialistii in practica Feng Shui sustin ca arborele de jad atrage energii pozitive in casa atunci cand este asezat langa o usa, intr-un loc nici umbros, nici exagerat de luminat.


Lucky Bamboo

Lucky Bamboo este, de departe, cea mai cunoscuta planta Feng Shui. Expertii spun ca bambusul norocos atrage sanatatea, dragostea si prosperitatea in casa. Micul bambus are nevoie de apa curata si de un spatiu aerisit. Nu este pretentios, dar daca vrei cu adevarat sa obtii efectele pozitive ale bambusului norocos, trebuie sa ii stergi frunzele de praf si sa il asezi intr-o zona luminoasa din casa.


Crinii, lalelele sau zambilele

In practica Feng Shui, plantele cu bulbi, cum sunt crinii, lalelele si zambilele, sunt asociate cu abundenta. Aceste plante nu ar trebui tinute in casa daca sunt taiate, deoarece au tendinta de a atrage energii negative. Daca iti doresti sa atragi energiile Feng Shui bune, specialistii iti recomanda sa tii plantele in ghiveci si sa le ingrijesti corespunzator.


Bujorii

Bujorii sunt plante decorative absolut senzationale datorita inflorescentelor bogate si colorate in nuante vibrante de roz, alb sau rosu burgundy. In practica Feng Shui, bujorii sunt asociati cu dragostea si romantismul, motiv pentru care "actioneaza" cel mai bine atunci cand sunt amplasati in dormitor, langa pat. Specialistii spun ca un bujor care se afla in apropierea cuplului, are puterea de a reaprinde flacara pasiunii.

Pentru ca bujorii sa nu atraga energii negative in casa, nu ar trebui sa fie taiati si tinuti in buchet. Cel mai bine este sa ii poti cultiva in ghiveci.


Filodendronul

Filodendronul este considerat planta banilor, iar in practica Feng Shui se spune ca atrage prosperitatea si fericirea in casa. Specialistii spun ca frunzele de filodendron ar trebui sa fie mici. In caz contrar, planta s-ar transforma intr-un parazit.


Gardeniile

Gardeniile sunt plante Feng Shui asociate cu afectiunea, onoarea, dragostea fata de persoanele apropiate, sensibilitatea si increderea. Daca si tu vrei sa aduci un strop din cultura Feng Shui in casa si iti doresti sa atragi prosperitatea si energiile pozitive, asaza mai multe ghivece cu gardenii in camere spatioase, aerisite si luminoase.

Specialistii spun ca gardeniile pot fi destul de pretentioase, in sensul ca trebuie sa fii foarte atent cata apa le oferi si cata lumina naturala le lasi sa primeasca. Tot ce este in plus sau in minus le poate dauna.

Alaturi de gardenii, si begoniile sunt considerate plante Feng Shui aducatoare de prosperitate si fericire.

Sursa foto: emilysplants.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare