Plante de apartament

#plante horror #plante carnivore #halloween #plante de apartament

Plante horror de Halloween! Plante carnivore pe care le poti creste in casa

Daca vrei sa faci un cadou unui iubitor de plante cu ocazia Halloweenului sau pur si simplu vrei sa-ti cumperi o planta cu aspect „creepy”, poti opta cu incredere pentru plantele carnivore. Iata doua plante ce iti vor da fiori pe sira spinarii!

 

Dionaea Muscipula

Cunoscuta si sub numele de Capcana lui Venus, Dionaea Muscipula este o planta carnivora. Aceasta isi prinde singura prada si o digera. Consuma insecte mici si medii si poate fi crescuta cu usurinta in apartament. Nu are nevoie de o umiditate ridicata a solului sau a aerului si poate rezista pana la temperaturi de 10 - 12 grade Celsius, avand nevoie de o perioada de hibernare pentru a se regenera.

Drosera rotundifolia

Drosera rotundifolia, sau Roua cerului, este o planta carnivora ce creste si in Romania. Desi aceasta este protejata in mediul natural, planta este crescuta in ghiveci pentru comercializare. Drosera rotundifolia are un aspect placut, desprins parca din filmele SF. Este intens colorata si atrage rapid privirile. Planta isi foloseste aceleasi atuuri si pentru a atrage insectele pe care le prinde in capcana ei mortala. Spre deosebire de Dionaea Muscipula, aceasta planta are nevoie de urdari frecvente in special in anotimpul cald, cand are nevoie de un sol umed in permanenta.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului