Plante de apartament

#vant #plante rezistente #ingrijire plante #Abelia grandiflora #bosso #Erica cinerea

Cum sa protejezi plantele de vant

Cel mai complicat este sa intretii o gradina in forma perfecta in momentul in care conditiile meteorologice nu sunt tocmai favorabile, iar in zona in care locuiesti bate mai tot timpul vantul. Exista insa solutii pentru toate. Iata cateva specii de plante rezistente la vant si cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai o gradina perfecta daca locuiesti intr-o zona in care conditiile meteorologice nu sunt favorabile:

Efectele vantului asupra plantelor si cum le aperi

Vantul, oricat de banal ar parea, poate sa provoace mari daune atunci cand vine vorba despre plante. Astfel ca un vant puternic poate sa rupa plantele extrem de usor, le poate impiedica cresterea, le poate slabi radacinile, acestea devenind instabile si incapabile sa absoarba apa de care au nevoie pentru a putea supravietui. De asemenea, vantul poate duce la evaporarea foarte rapida a apei din sol,

Una dintre cele mai simple strategii de a proteja plantele de vant este plantarea lor intre arbusti si copaci. De asemenea, poti sa imprejmuiesti plantele cu garduri din lemn, plasa sau chiar panouri.

Daca tii plantele in terasa, poti sa le asezi in ghivece speciale, care se prind de marginea balconului sau sa le pui pe podea.

Un alt mod de a proteja plantele de vant si de a le pastra umiditatea este presararea de pietricele micute la baza solului.

Soiuri de plante rezistente vant

Plantele rezistente la vant au in general o tulpina mai flexibila, iar printre cele mai populare specii de acest gen se numara palmierii sau plantele ornamentale cu frunze mici precum crinii, crizantemele si margaretele. La fel de rezistente sunt si plantele aromatice precum rozmarinul si lavanda. Iata si alte plante spectaculoase si foarte rezistente la vant:

Erica cinerea

Erica cinerea este o planta cu influorescenta roz, rosu-purpuriu sau alb. Aceste plante sunt ideale pentru a fi crescute in ghivece pe pervazul ferestrei sau pe balcoane si terase.

Abelia grandiflora

Este o planta originara din Asia, din familia Caprifoliaceae. Aceasta este mereu verde si prezinta niste frunze lucioase, ovale si dantelate. Abelia are flori foarte rezistente la frig, de aceea poate supravietui afara pana in luna decembrie.

Bosso

Este o planta decorativa, cu frunze mici, foarte usor de intretinut si rezista la intemperii sau ger. Toamna se umple de flori albe, iar ramurile sale sunt dense si compacte.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului