Plante de apartament

#plante #feng shui #flori #plante de apartament

Plante semnificative in Feng Shui

Stiai ca , potrivit filosofiei , dormitorul nu trebuie decorat cu flori moarte si crengi pentru a nu afecta viata de cuplu ? Pe de alta parte, narcisele, orhideele si florile de asezate in camera matrimoniala intaresc relatiile dintre iubiti.

In Feng Shui plantele reprezinta rezervoare ce purifica aerul si fac ca energia ch’i sa circule in mod corect. Sunt folosite pentru a corecta si armoniza fluxul energetic din casa.

Florile artificiale
nu sunt recomandate intrucat nu au nici un aport de energie insa casa poate fi decorata cu buchete din flori uscate.


1 Plante ce au conotatii negative


Adeptii Feng Shui considera ca plantele cu tepi si spini sau cu frunze subtiri si ascutite - cactusii teposi, yucca, trandafirii-arbusti au conotatii negative.

Cactusii si tufele de trandafiri pot fi folositi in jurul casei sau la intrare astfel incat sa dea impresia ca pazesc locuinta.

De asemenea, trebuie evitate plantele cu crengile plecate in jos pentru ca dau impresia de tristete dar si cele a caror crestere a fost in mod artificial, ca bonsaii.

Daca iti plac bonsaii adeptii Feng Shui recomanda sa-i tii in afara casei, eventual intr-o sera. Este bine sa eviti sa-i asezi la intrarea in casa pentru ca sugereaza stagnarea, o energie impiedicata sa se dezvolte.


2 Plante ce au conotatii pozitive


Exista doua tipuri de , yin si yang. Yin reprezinta partea feminina iar yang cea masculina. Plantele cu flori si frunze mici sunt considerate a fi yin in timp ce plantele cu flori mari, cu aspect mai masculin, sunt yang.

Monstera deliciosa este considerata a fi o planta yin in Feng Shui despre care se spune ca restaureze calmul si pacea. Chlorophytum comosum sau planta - paianjen , este o alta planta yin potrivita pentru echilibrarea energiilor din casa.

Crinul pacii, planta yang, contribuie la miscarea mai rapida a energiei ch’i.

Dracaena este o alta planta yang ce stimuleaza energia ch’i si trebuie plasata in coltul camerei pentru a fi eficienta.

Bambusul este o alta planta de interior recomandata de specialistii Feng Shui. Reprezinta longevitatea si prosperitatea si atrageenergia norocului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului