Plante de apartament

# camere intunecoase #plante artificiale #plante de apartament #ingrijire plante

Plantele tale nu traiesc din lipsa luminii naturale? Le poti inlocui cu aceste plante

Plantele aduc bucurie si o stare de bine in orice casa. Exista insa multe persoane care stau la bloc si nu se pot bucura de plante din cauza lipsei de lumina. Din fericire, in prezent exista cateva trucuri care te pot ajuta sa te bucuri in continuare de frumusetea plantelor de apartament fara sa-ti faci griji ca acestea nu vor trai.

Daca in trecut plantele de apartament, artificiale, erau de-a dreptul kitchoase, acum, datorita tehnologiei care a avansat, acestea arata identic cu cele naturale. Abia daca le poti deosebi.

Chiar daca plantele artificiale nu au acelasi efect ca cele naturale (necuratand aerul de impuritati), acestea au acelasi efect vizual. Trebuie doar sa gasesti planta artificiala care se potrivese spatiului de care dispui si sa ai grija sa o stergi, din cand in cand, de praf.

Erin Gates, un designer de interior din Boston, foloseste in amenajarile sale atat plante naturale cat si plante artificiale, in functie de preferintele clientilor si de conditiile spatiului din locuinta. Aceasta a inteles de-a lungul anilor ca pentru unele persoane, plantele reale pot fi un motiv de stres. Au nevoie de ingrijiri speciale si aduc in viata oamenilor un motiv o grija in plus. Nu toti oamenii sunt dispusi sa aiba grija de o planta, dar toti isi doresc sa vada o planta in casa lor. Fie ca sunt sau nu reale “plantele aduc fericire in casele oamenilor, dar mai ales in spatiile intunecate”, concluzioneaza Erin Gates.

Cu toate acestea plantele artificiale nu au o reputatie prea buna, mai ales in Romania. Desigur, parerile sunt impartite. Insa, pentru cei care nu au timp, sau pur si simplu nu isi doresc sa aiba grija de o planta, plantele artificiale pot face o diferenta majora in ceea ce priveste aspectul locuintei.

Daca nu esti convins insa, priveste imaginea de mai jos si incearca sa-ti dai seama care planta este naturala si care artificiala.

Sursa foto:  nytimes.com

Ai ghicit? Iti spunem noi. Prima este naturala, in timp ce planta in ghiveci alb este artificiala. Diferentele sunt aproape insesizabile.

Sursa foto principala: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului