Plante de apartament

#obiceiuri Sfantul Andrei #ingrijire grau #grau incoltit #sfantul andrei #grau

Cum sa pui graul la incoltit si cum sa-l ingrijesti

Unul dintre obiceiurile traditionale de Sfantul Andrei este punerea graului la incoltit. Conform traditiei populare, fiecare membru al unei familii trebuie sa planteze grau intr-un ghiveci sau intr-o cutiuta. In functie de cum se dezvolta acesta pana de Anul Nou, se va prezice viitorul persoanei respective in ceea ce priveste norocul si sanatate pentru anul ce urmeaza.

Un grau frumos, crescut inalt si cu fire groase anunta un an benefic si prosper pentru persoana respectiva. In unele regiuni din tara se mai spune ca un grau frumos dezvoltat inseamna o recolta bogata pe camp si in livezi pentru anul viitor.

Cum sa pui graul la incoltit

In dimineata de Sfantul Andrei spala graul sub un jet de apa rece, apoi lasa-l cateva ore intr-un vas cu apa. In acest fel graul va germina mai rapid. Intre timp pregateste vasul in care urmeaza sa-l plantezi.

Poti folosi un ghiveci cu pamant proaspat. Poti opta pentru turba, graul dezvoltandu-se foarte bine in acesta. Sau poti utiliza o cutie din plastic, o cana sau un alt recipient (dar nu metalic) in care sa pui un strat gros de vata.

Scurge graul de apa si presara-l in vasul pregatit, apoi uda din abundenta.

Sursa foto: backyardchickenlady.blogspot.com

Cum ingrijesti graul

Asaza vasul cu grau la fereastra, deoarece acesta are nevoie de foarte multa lumina naturala pentru a se devolta corespunzator.

Fereste-l insa de frig si curent, dar si de caldura care radiaza dinspre calorifer. Asigura-te ca pamantul est ein permanenta umed, dupa ce graul incolteste. In principiu, acesta va necesita udri zilnice sau cel mult o data la doua zile. Nu lasa pamantul sa se usuce intre doua udari, dar ai grija, in acelasi timp sa nu il uzi excesiv.

Daca tii cont de aceste trucuri simple este imposibil ca graul tau sa nu incolteasca si sa nu se dezvolte corespunzator.

Sursa foto principala: asoftplace.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului