Plante de apartament

#ingrijire plante de apartament #fertilizare plante #udare plante #plante de apartament

Si plantele "plang" cateodata. Care este motivul si ce trebuie sa faci

Stiai ca si plantele “plang”?  Poti observa acest lucru in momentul in care obersi ca pe frunzele acestora apar picaturi mici de apa, care sunt secretate chiar de frunze. Nu este vorba despre picaturile de roua sau de cele aparute din cauza stropirii plantelor cu apa in timpul udarii.

De ce “plang” plantele

Botanistii sustin ca acest lucru este un fenomen normal insa este un semnal de alarma pe care plantele il transmit.

Prin acest proces plantele elimina excesul de umiditate, echilibrand astfel absorbtia de nutrienti. Trebuie sa stii ca plantele tale absorb in permanenta apa si elemente nutritive din sol. Acestea "curg" prin tulpina si frunze intr-un flux continuu, multe evaporandu-se, fara sa observi. Din cand in cand insa, se poate intampla ca pe frunze sa apara picaturi mari de apa, vizibile cu ochiul liber. Acesta este un semn ca plantele absorb prea multa apa.

Ce trebuie sa faci

In momentul in care observi ca plantele tale incep sa “planga” este indicat sa le uzi fie mai rar, fie sa le pui mai putina apa. 

Fertilizatorii pot fi, de asemenea, vinovati pentru aparitia “lacrimilor” pe frunzele plantelor. In acest caz fie folosesti un fertilizator nepotrivit pentru plantele tale, fie ii pui prea mult sau prea des. In momentul in care planta absoarbe prea mult fertilizator, va elimina surplusul odata cu apa, prin frunze, deoarece nu are neovie de el. In acest caz, este indicat sa renunti la utilizarea fertilizantului  pentru cateva luni.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului