Plante de apartament

# tratamente orhidee #orhidee

Solutie cu usturoi pentru inflorirea orhideelor

Vrei sa ai orhidee inflorite mereu si sanatoase? Poti prepara acasa o solutie cu usturoi, fara sa apelezi la tratamente chimicale din magazinele specializate. Iata cum se prepara si cum trebuie sa tratezi plantele:

Ingrediente

3 căței de usturoi
1 pastilă de acid succinic
1 litru de apă fierbinte

Cum se prepară soluția de usturoi pentru orhidee

Zdrobiți pastila de acid succinic într-un pahar. Turnați peste ea puțină apă fierbinte, cât să se dizolve. Curățați cățeii de usturoi și tocați-i mărunt. Puneți apa cu acid succinic într-un borcan de sticlă. Adăugați usturoiul zdrobit și amestecați. Acoperiți borcanul și lăsați soluția la infuzat 24 de ore. Strecurați soluția și aruncați usturoiul. Cum se folosește soluția de usturoi la orhidee Turnați soluția într-un lighean sau într-un bol larg. Scufundați ghiveciul în soluție și lăsați-l să stea 1-2 ore în ea. Lichidul trebuie să acopere ghiveciul în proporție de 2/3. Turnați puțină soluție și deasupra, direct pe rădăcini. Lichidul care a rămas poate fi folosit ulterior și pentru udarea rădăcinilor pe deasupra, dar și a altor flori. Acest tratament se face de 1-2 ori pe lună.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului