Plante de apartament

#simbolistica flori #simbolistica #flori

Spune-mi care este floarea ta preferata ca sa-ti spun ce simbolizeaza

Pe langa frumusete si gingasie, fiecare floare are si un simbol aparte. Daca despre trandafirii se stie deja ca sunt florile dragostei, stii ce semnificatie au alte flori? Afla ce semnifica fiecare floare in parte!

Trandafiri rosii

Trandafirii rosii sunt cele mai romantice flori, acestia simbolizand pasiunea si dragostea. Sunt ideale pentru Ziua Indragostitilor, pentru a fi facuti cadou persoanei iubite indiferent de ocazie sau chiar pentru buchetul daruit in timpul unei cereri in casatorie.

Bujori

Aceste flori superbe, delicate si cu un parfum usor de recunoscut, simbolizau in epoca victoriana furia. In prezent, bujorii sunt simbolizeaza romantismul si casatoria.

Lalele rosii

Alaturi de trandafirii rosii, lalelele rosii sunt o declaratie de dragoste, fiind ideale pentru a fi daruite primavara.

Floarea-soarelui

Legenda spune ca, atunci cand exploatorii spanioli au ajuns in America, au crezut ca floarea-soarelui este facuta din aur. Desigur, au gresit, dar nu ii poti blama. Floarea-soarelui este simbolul falselor bogatii.

Narcise

Aceste flori galbene sunt ideale pentru a fi daruite unei persoane care are un nou loc de munca, o casa noua sau pentru a ura bun venit unui nou membru in familie. Narcisele simbolizeaza noile inceputuri, fiind ideale pentru oricare din ocaziile enumerate.

Liliac

Sensul acestei flori variaza in functie de culoare. Liliacul violet reprezinta primele emotii ale iubirii, in timp ce liliacul roz simbolizeaza dragostea si pasiunea.

Brandusa mov

Brandusa este primul semn al primaverii si simbolizeaza fericirea tineretii, fiind un motiv de incantare care ne face sa ne bucuram de venirea zilelor insorite si de trecerea iernii.

Zambile violet

Versiunea violet a zambilelor inseamna “te rog, iarta-ma”.

Lacramioare

Aceste flori mici in forma de clopotel poarta un mesaj la fel de nevinovat ca si felul in care arata - puritate, fericire, noroc si smerenie. Atentie, insa, desi miros superb, sunt foarte toxice.

Dalii

Daliile simbolizeaza demintatea si fastul, fiind ideale pentru a fi oferite cu ocazia absolvirii facultatii sau obtinerea unui nou loc de munca, ori a unei promovari.

Lavanda

Pe langa parfumul minunat si culoarea superba, violet, un buchet de lavanda este o declaratie de devotiune. De asemenea, lavanda are porprietati calmante, ea fiind folosita atat sub forma de ceai cat si in cadrul aromaterapiei. Este ideala pentru a fi oferita cadou unui student in sesiune, sau oricarei persoane care are nevoie de relaxare.

Iris

Irisul este o floare regala, venerata de chinezi. In plus, irisii reprezinta intelepciunea si respectul. Florile irisului, care au un aspect opulent, sunt un adevarat compliment pentru persoana care le primeste. Irisii se ofera in semn de respect si admiratie profunda.

Garoafa

Garoafa este o floare neparfumata, extrem de accesibila si rezistenta. Ea este deseori oferita in dar, de cele mai multe ori fara a se cunoaste simbolul acesteia, care variaza in functie de coloristica. Garoafa alba este o declaratie: “Esti dulce si minunata!”, garoafa roz - “Nu te voi uita niciodata!”, iar garoafa galbena este simbolul dispretului.  In schimb, versiunile in doua culori simbolizeaza “Nu pot fi cu tine!”.

Sursa foto: pxfuel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare