Plante de apartament

#buchet de flori #buchetul miresei #trandafiri #lalele #bujor #nufar #crini

Top 10 flori pentru buchetul miresei

Buchetul este un accesoriu care are rolul de a intregi imaginea unei mirese. Alb pur, rosu, roz, albastru sau viu colorat, buchetul de mireasa trebuie sa fie realizat din cele mai frumoase, proaspete si de efect flori. Iata care sunt cele mai frumoase 10 flori pentru buchetul din ziua nuntii.


Trandafiri


Considerati pentru foarte multa vreme un simbol al frumusetii si al iubirii, trandafirii par sa fie primii in topul preferintelor viitoarelor mirese atunci cand vine vorba despre buchet. Trandafirii se gasesc intr-o varietate foarte mare de soiuri, marimi si nuante, asa ca pot multumi chiar si cea mai pretentioasa mireasa.


Buchetele de trandafiti pot fi realizate ca atare sau in combinatie cu alte flori, iar cea mai buna parte este aceea ca florile rezista foarte bine daca sunt proaspete, iar buchetul  isi mentine frumusetea chiar si dupa ce se usuca.


Lalele


Miresele de primavara au intotdeauna la indemana lalele pentru realizarea buchetului de primavara. Ca si trandafirii, lalelele se gasesc mai nou intr-o varietate foarte mare de culori, soiuri si forme. Asadar, daca optezi pentru un buchet din lalale ai la indemana culori de la alb pur, crem, galben si culoarea piersicii pana la rosu sau violet.


Lalele ofera o imagine eleganta, cuminte si timida in acelasi timp, asa ca daca aceste sinonime ti se potrivesc, poti opta pentru aceste flori in buchetul pentru ziua nuntii.


Poti cere un buchet realizat din lalele simple sau unul care sa fie combinat cu trandafiri, frezii sau chiar zambile (de sezon).


Bujori


Bujorii, alte flori de primavara, se numara printre cele mai frumoase flori existente. In culori pastelate si cu o aroma foarte placuta bujorii nu sunt tocmai cele mai rezistente flori, insa daca buchetul va fi tinut pe microfon, nu trebuie sa iti faci probleme.


Impactul vizuat oferit de bujori este nemaipomenit, iar cele mai multe mirese care aleg bujorii, prefera sa isi faca buchetul exclusiv format din aceste flori.


Cale


Calele sunt unele dintre cele mai elegante flori. Miresele care opteaza pentru cale pun accentul pe simplitate si eleganta, asa ca daca acesta este si stilul tau, nu ezita sa le introduci in buchetul tau.  Calele sunt flori care pot fi aranjate atat intr-un buchet clasic, cat si intr-unul curgator.


Frezii


Freziile emana sensualitate, au un miros delicat si vin intr-o mare varietate de culori. De obicei, miresele aleg sa puna freziile ca o completare in buchetele de trandafiri, insa ele arata foarte bine si ca atare. Totusi, pentru ca freziile sunt mai sensibile si se ofilesc mai usor, au nevoie sa fie puse pe microfon.


Problema este doar ca pentru a realiza un buchet in intregime din frezii, ai nevoie de foarte multe flori, ceea ce ridica foarte mult costul buchetului.


gerbera


Gerbera sunt flori care inspira pofta de viata, veselie, bucurie, asa ca sunt foarte potrivite pentru o mireasa care este mereu vesela si plina de viata. Intr-o varietate foarte mare de culori, florile gerbera arata foarte bine daca sunt combinate in mai multe culori, dar si daca sunt intr-o singura culoare pastelata.


Florile gerbera rezista foarte bine si nu au neaparat nevoie de microfon.


Piciorul cocosului (Ranunculus)


Desi numele nu este unul care sa promita multe,  iar floarea nu este chiar foarte cunoscuta, ea seamana foarte mult cu bujorul. Diferenta este ca Piciorul cocosului se gaseste intr-o varietate mai mare de culori, iar florile au dimensiuni mai mici.


Este adevarat ca aceasta se gaseste mai rar in florarii, insa este foarte des inalnite pe campurile de langa ape.


Floarea este usor parfumata si poate alcatui singura un buchet absolut minunat.


Iasomie de Madagascar (Stephanotis)


Dupa cum ii spune si numele, floarea este originara din Madagascar. Aceasta are un miros ametitor, insa delicat, potrivit pentru o mireasa. Florile sunt albe, micute, formate din cinci petale  si grupeaza in ciorchini.


Iasomia de Madagascar este o floare care rezista fara apa mai mult decat alte flori, asa daca optezi pentru un astfel de buchet, nu trebuie sa te ingrijoreze acest aspect.


Floarea soarelui


Floarea soarelui, este o planta care se regaseste din belsug in tara noastra. In general miresele care opteaza pentru floarea soarelui, doresc o nunta tematica in care ofera ca  marturii saculeti cu seminte de floarea soarelui, iar culorile predominante sunt galbenul si maron-ul.


Floarea soarelui rezista destul de bine si poate fi combinata cu gerbera, insa si un buchet simplu poate arata foarte bine.


Nuferi


Nuferii se numara printre florile care emana puritate si sensibilitate. Din fericire, in ultima vreme nuferii se gasesc in florarii, insa pretul lor poate fi destul de piperat avand in vedere ca sunt inca o raritate pe piata romaneasca.
Chiar daca in mod obisnuit nuferii se gasesc in nuante de alb, ei se regasesc mai nou si in variante de roz pastelat, mov, rosu sau galben.


Crini


Desi au un aspect foarte placut si se gasesc intr-o mare varietate de culori, crinii ajung sa ocupe ultimul loc in preferintele mireselor din cauza mirosului prea puternic pe care il emana.


Totusi, in cazul in care o mireasa este indragostita de crini si nu pare sa fie sensibila la mirosul lor, acestia reprezinta o alegere excelenta pentru buchetul miresei. Crinii sunt rezistenti, ia costurile unui astfel de buchet sunt reduse pentru ca nu are nevoie de mai mult de sapte flori.


Sfat!


Daca vrei sa faci o economie la bani, achizitioneaza florile pe care le doresti si fa-ti singura buchetul de mireasa. In afara de flori nu mai ai nevoie decat de o panglica din satin sau cateva bolduri cu gamalie din perluta. In acest fel vei salva o suma importanta de bani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului