Plante de apartament

#petunii #verbena #flori #muscate #ghivece suspendate #begonii #lobella #campanula #sangele voinicului #heliotrop

Top flori pentru ghivece suspendate

De obicei, ghivecele suspendate contin o singura planta. Daca vrei sa iti impresionezi prietenii si sa dai viata gradinii tale, alege flori bogate, luxuriante, care sa devina punctul de atractie al gradinii tale. Petuniile, begoniile, muscatele sau lobelia sunt doar cateva dintre plantele traditionale care confera mult farmec si parfum gradinii tale.


1. Petunii

Daca vrei sa infrumusetezi balconul sau gradina, florile in ghivece suspendate reprezinta cea mai buna solutie. Petuniile sunt cele mai potrivite flori pentru astfel de ghivece si sunt disponibile in numeroase culori vesele, care te vor binedispune instant. In plus, sunt usor de intretinut.


2. Begonii

Begoniile sunt flori recunoscute pentru frumusetea lor, cu un aspect similar trandafirilor. Se gasesc in numeroase combinatii de culori si sunt foarte rezistente la conditiile din mediul inconjurator. Sunt potrivite si pentru ghivecele care atarna, pentru un plus de culoare si prospetime gradinii tale. Sunt usor de intretinut si astfel plantarea lor devine o adevarata placere pentru orice pasionat de gradinarit.


3. Lobelia

Lobelia cataratoare confera gradinii tale un aspect proaspat si dinamic. Datorita taliei sale mici, lobelia este o planta care se foloseste des in ornarea jardinierelor si a balcoanelor. Pentru gradina ta poti alege un amestec de lobelii in mai multe culori. In tonuri de alb, rosu si roz, lobelia infloreste din iunie pana in septembrie si se dezvolta foarte frumos in locurile cu soare.


4. Muscate

Florile copilariei tale, delicate si proaspete, muscatele sunt potrivite pentru ghivecele atarante. Usor de intretinut, rezistente si cu un aspect placut, muscatele isi au locul lor bine definit in gradina ta. Pentru efecte maxime, poti alege mai multe soiuri de muscate, de diferite culori.


5. Campanula

Cu ajutorul acestor flori delicate si colorate vei aduce la tine acasa eleganta gradinilor englezesti. Cu forma de trompeta, ramuri ample si flori frumoase, campanula este ideala pentru o gradina rustica, plina de culoare si farmec. Este usor de intretinut si se dezvolta armonios la soare.


6. Verbena

Verbena este una dintre cele mai potrivite plante pentru ghivecele suspendate. Creste vertical si confera in acest fel gradinii tale mai multa inaltime. Florile micute si delicate au o culoare vie pe tot parcursul verii.


7. Sangele voinicului

Sangele Voinicului este o floare cu un parfum delicat, ideala pentru ghivecele suspendate din gradina ta. Viu colorate, florile de Sangele Voinicului devin instant atractia oricarei gradini. Infloreste pe tot parcursul verii si este usor de intretinut. Se va dezvolta foarte frumos daca vei pozitiona ghivecele intr-o zona a gradinii cu mult soare.


8. Heliotrop

Heliotropul este una dintre cele mai parfumate plante pe care le poti cultiva in ghivecele suspendate. Are un aspect placut si este potrivit pentru zonele cu mult soare ale gradinii tale. Cunoscut si sub numele de "Vanilia salbatica", heliotropul este disponibil in mai multe nuante de culori, de la violent aprins pana la alb si roz.



Sursa foto: artandthekitchen.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului