Plante de apartament

#trandafiri stabilizati #trandafiri criogenati #trandafiri

Trandafiri criogenati sau stabilizati – Cel mai frumos cadou!

Daca vrei sa faci un cadou frumos si mai putin conventional unei persoane dragi, o sugestie ar fi sa-i oferi un trandafir criogenat. Acesta este un cadou minunat, de lunga durata, pentru orice ocazie. El poate fi si un detaliu impresionant de decoratiuni interioare.

Florile criogenate sunt o inovatie pe piata mondiala si o alternativa la florile clasice.

Ce sunt de fapt trandafirii criogenati?

Nu este vorba despre asa numita criogenare, sau inghetare la - 55 de grade Celsius. Este o tehnica de tip "home made", prin care trandafirul este "stabilizat", durata sa de viata este prelungita, el fiind doar 50% natural.

Trandafirii stabilizati au un aspect foarte frumos, pe care il pastreaza in timp, pentru o perioada de pana la 3 ani, chiar fara apa sau lumina soarelui. Unii producatori spun ca prin metoda lor de stabilizare profesionala pot face un trandafir sa reziste 10-25 de ani, sau chiar o viata.

Cum ar fi sa avem un trandafir care va dura pentru totdeauna? Daca tinem cont de asta, am putea avea un trandafir vesnic, pastrat in cupola sa magica, din sticla. Unii trandafiri au si un usor parfum, pe care il mentin timp de cateva luni.

Cum se realizeaza procedeul de stabilizare?

Trandafirul este deshidratat cu ajutorului unui solvent numit etanol. Astfel el devine alb, este eliminata culoarea sa initiala. Practic el va fi un trandafir aproape incolor, petalele sale vor fi ca foaia alba velina. Urmeaza metoda de conservare a trandafirului cu glicol sau glicerina, pentru a avea proprietati speciale. Aceasta metoda se aplica si la fructele proaspete conservate. De regula, conservarea se face prin cufundarea florilor in solutia cu glicerina, timp de 2-5 zile. Apoi floarea va fi tinuta intr-o camera speciala de uscare.

La final, trandafirul este vopsit in culoarea dorita, sau o nuanta de saturatie ca a florii reale. Oricat s-a straduit artistul sa reproduca nuanta initiala a florii, culoarea sa va fi una falsa.

Tulpina trandafirului va fi de asemenea deshidratata si apoi vopsita in culoarea aleasa.

Exista si trandafiri criogenati care arata aproape identic cu florile naturale. Producatorii realizeaza un proces meticulos, desprind fiecare petala, o deshidrateaza, ii aplica procedeul de conservare si de vopsire, apoi o lipesc la loc printr-un adeziv special (cu silicon), reconstituind practic floarea.

Cum se pastreaza trandafirii mai mult timp?

Trandafirii au un design frumos, nu necesita ingrijiri speciale. Pentru a rezista mai mult timp, trebuie protejati si respectate cateva indicatii. Ei nu sunt pretentiosi, nu se degradeaza usor, nu au nevoie de lumina speciala si nici nu elibereaza in mediul inconjurator substante toxice (care pot afecta persoanele din casa sau animalele de companie).

De regula trandafirul trebuie protejat cu o cupola de sticla, de praf si alti factori externi. El nu trebuie sa fie expus la lumina directa si puternica a soarelui. Mare atentie cu aceasta floare, ea nu trebuie sa fie udata cu apa. Prin urmare, nu este indicat sa se tina floarea in baie, sau in alt loc unde gradul de umiditate este ridicat.

Cum se poate folosi in locuinta trandafirul criogenat?

Trandafirii sunt flori iubite de femei, de aceea nu ne mai miram ca ele au incercat sa caute solutii de a pastra frumusetea florilor vii (cu zahar, pastile de aspirina sau alte substante). Vedetele adora trandafirii de orice fel, ii cumpara la diferite ocazii si evenimente. Deja se stie despre dorinta Madonnei de a avea 500 de trandafiri albi si rosii in culisele concertului ei.

in prezent, trandafirii stabilizati sau conservati sunt folositi si in decoratiuni interioare.

Ei se comercializeaza si in florarii, pentru a fi oferiti cadou sau pentru a fi utilizati in scopul de a completa designul de interior al casei. Raportul pret-calitate depinde de tipul si marimea florii.

In prezent, romanii cumpara astfel de flori la diferite ocazii si sarbatori, de 1 Martie, 8 Martie, Ziua indragostitilor, Craciun, la zile aniversare si onomastice. Clientii sunt si barbati si femei, in general persoane cu varsta cuprinsa intre 20-45 de ani.

Avand in vedere toate aceste lucruri, putem spune cu siguranta ca trandafirii criogenati sunt superbi si pot fi o surpriza placuta pentru oricine. Ei se pot cumpara online, sunt disponibili in diverse aranjamente si sunt incorporati pe suporturi frumoase, intr-o cupola din sticla transparenta. Preturile variaza in functie de marimea si complexitatea florii.

Un trandafir criogenat ne duce cu gandul la trandafirul bestiei, din filmul "Beauty and the Beast" realizat dupa basmul traditional scris de Gabrielle-Suzanne Barbot.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului