Plante de gradina

# plantare toamna #flori toamna # gradina toamna #crizanteme #flori #plantare flori

10 flori pe care trebuie sa le plantezi in gradina in aceasta toamna! Sunt superbe

Vrei sa ai o gradina superba in aceasta toamna? Atunci trebuie sa plantezi aceste flori superbe, care pur si simplu vor crea o atmosfera de vis in gradina ta. Iata care sunt acestea si cum trebuie ingrijite:

1. Crizantemele

Planteaza crizantemele in vase mari si la lumina, insa ai grija ca razele soarelui sa nu cada direct pe ele. Pentru a le pastra inflorite, ai grija sa le uzi cu regularitate si sa le tai mugurii.

2. Rudbeckia

Aceste frumuseti asemanatoare cu floarea-soarelui vor iubi cel mai stralucitor punct din gradina ta. Pune semintele direct in sol in orice moment al verii pentru a obtine niste flori de toamna superbe.

3. Panselute

Panselute nu pot tolera caldura, dar pot rezista iarna. Planteaza-le la sfarsitul verii si vor inflori pana la inghet. Apoi, asteapta sa le vezi zambitoare din primavara.

4. Dalia

Daliile se dezvolta puternic pe timpul primaverii si verii pentru a izbucni toamna intr-o paleta de culori superbe care iti vor impodobi gradina.

5. Gladiolele

Printre cele mai populare si mai frumoase flori de toamna pentru gradina se numara si gladiolele. Au dimensiuni cuprinse intre 50 şi 100 de cm si o gama de culori destul de variata. Gladiolele sunt mari iubitoare de soare.

6. Salvia

Salvia are nevoie de un loc ferit de vant, in zone luminoase sau semi-umbrite si de un sol usor nisipos.

7. Echinaceea

Toamna nu trebuie sa lipseasca din gradina ta echinaceea, care are atat rol decorativ, cat si medicinal. Planta se adapteaza bine chiar si pe soluri sarace, cere apa rar si rezista si in fata vanturilor puternice.

8. Stelutele de toamna

Dupa cum le spune si numele, aceste plante au forma de stea. Au nevoie de udari din abundenta pe timpul verii, dar si de un sol bine drenat.

9. Ochiul boului

Se aseamana cu bujorii si crizantemele si are o gama variata de culori: culoarea lavandei, albastru, roz, roșu, galben, alb.

10. Regina Noptii

Planta are nevoie de umiditate si trebuie udata din belsug. Seara isi desface florile albe si imprastie un miros foarte placut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului