Iata care sunt plantele cu flori comestibile si cu un gust special:
Crizantemele
Crizantemele pot si mancate. Petalele lor proaspete poti adaugate in salate, iar daca le usuci, poti sa dai o aroma deosebita mancarurilor tale.
Trandafirul
Petalele trandafirilor au un puternic gust de parfum si se adauga in bauturi sau deasupra deserturilor. Toate florile de trandafir sunt comestibile, dar aroma se intensifica cu cat acestea au o culoare mai inchisa.
Florile de dovleac
Florile de dovleac au un gust savuros, insa trebuie sa le elimini staminele inainte de a le pune in mancare. Se recomanda in special pentru umpluturi.
Floarea-soarelui
Este o planta cu petale comestibile, ce pot fi adaugate si consumate in diferite mancaruri si deserturi, iar mugurii pot fi gatiti la aburi.
Violeta
Aceasta este o alta floare frecvent utilizata in mancaruri si garnituri, insa cel mai adesea este adaugata in salate, deserturi si bauturi.
Panseluta
Panselutele au un gust aparte, foarte bland, de aceea este bine sa consumi mai multe flori pentru a le simti aroma deosebita.
Liliacul
In florile de liliac se regaseste o aroma de citrice si un gust asemanator mirosului.
Hibiscus
Florile de hibiscus au o aroma de afine si trebuie sa folosesti putine petale deoarece sunt puternice.
Papadia
Papadia este in intregime comestibila, de la radacina, pana la petale si are un continut ridicat de vitamine si scazut de calorii.
Citricele
Florile de citrice sunt extrem de dulci si aromate si in intregime comestibile.