Plante de gradina

#amenajare gradina #flori #trandafiri

12 lucruri interesante despre trandafiri

Trandafirul este denumit si „regele florilor", fiind nelipsit din gradinile pasionatilor de horticultura. Se spune ca marele intelept Confucius avea peste 600 de carti despre modul de ingrijire a trandafirilor. O alta legenda spune ca trandafirul impodobeste gradina Edenului si gradinile suspendate ale Semiramidei. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre trandafiri :


1
Trandafirul este disponibil in orice culoare, exceptand negrul. Coloristica variaza de regula pe teme de rosu, roz, alb si galben, in combinatii unice, incredibile.


2 Trandafirul rosu este simbolul Angliei si este purtat in de ziua "Sf. George". De asemenea, trandafirul rosu este simbolul dragostei, fiind extrem de popular de Ziua Indragostitilor.

3
Trandafirii sunt folositi pentru prepararea jeleurilor, dulceturilor, siropurilor si a serbeturilor.


4 Petalele de trandafiri contin numeroase principii active, cum ar fi: uleiuri volatile, zaharuri, acid citric, acid malic, pectine, substante minerale ca fier, calciu, potasiu, magneziu, vitamine.

5
In medicina populara exista numeroase retete de preparate din flori de trandafiri. De exemplu, apa de trandafiri a fost folosita cu succes pentru a trata boli ca infectii ale pielii si gatului, constipatie , betie, insomnie .


6 Un gram de ulei de trandafiri este mai valoros decat un gram de aur, pretul exorbitant explicandu-se prin faptul ca pentru producerea lui sunt necesare circa 1500 de flori. Pentru a obtine un kilogram de ulei de trandafiri este nevoie de circa patru tone de petale.


7 Bulgaria este cel mai mare producator de ulei de trandafiri din lume, acesta fiind un ingredient de nelipsit in produsele cosmetice de calitate superioara.


8 De altfel, trandafirii sunt utilizati in compozitia fardurilor si parfumurilor si sunt unele dintre cele mai eficace ingrediente folosite pentru produsele impotriva imbatranirii.


9 Potrivit mitologiei, trandafirii au dezvoltat spini in momentul in care Cupidon a aruncat din greseala o sageata intr-o gradina cu astfel de flori.


10
Cel mai in varsta tufis de trandafiri din lume are circa 1000 de ani si este amplasat in curtea catedralei Hildeshiem din Germania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului