Plante de gradina

#plante iarna #flori iarna #gradina iarna #plante

3 plante care iti vor transforma gradina in sezonul rece

Iarna, gradina ta poate arata fantastic. O poti ani si ii poti da culoare cu ajutorul unor flori superbe, care rezista la frig si vant puternic.

Iata care sunt cele mai frumoase 5 plante care-ti pot transforma peisajul dintr-unul neprimitor si rece intr-unul fantastic!

Camelia (Camellia japonica)

Cu frunzele lor mereu verzi si florile care-ti iau ochii, cameliile pot deveni vedetele gradinii tale. Exista si varietati de camelie pentru zonele cu temperaturi scazute, asa ca nu ai nicio scuza sa n-o plantezi si in curtea ta. Cameliile pot ajunge si la 7 metri inaltime daca le oferi ceea ce au nevoie: un sol acid (pH=6) si umed, in semi-umbra si ferite de vant sau curent. Planteaza-le primavara, dupa ultimul inghet.

Artarul japonez (Acer palmatum)

Artarul japonez este un arbore originar din Asia, ce poate creste pana la 7 metri inaltime. Aceasta specie este mult pretuita pentru frunzele sale tomnatice, care trec prin toata gama de culori de la auriu la rosu, si cu siguranta iti va fermeca vecinii. Trebuie sa-i oferi un sol nisipos, cu un pH de 4-6, fara prea multa apa, lumina nu foarte puternica si feriti de vant. Poti sa-i transformi in bonsai!

Bergenia (Bergenia cordifolia)

Bergenia este o planta perena, cu frunze verzi si iarna, care poate creste pana la jumatate de metru, si produce multe flori mari si intens colorate, in nuante de la alb pana la visiniu. Toamna, frunzele ei verzi, in forma de inima, incep sa-si modifice culoarea, luand nuante de bronz, mov si visiniu. Solul trebuie sa aiba un pH neutru sau usor acid, se tine la soare si trebuie udata din plin. Se planteaza primavara sau toamna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului