Plante de gradina

#cala #flori #plante de gradina #protea #flori de cires #margareta africana #orhidee fluture

5 flori de gradina de o frumusete aparte

Florile sunt deseori asociate cu sentimente de iubire, inocenta, bunatate sau virtute, insa cel mai important simbol al lor este frumusetea. Florile din gradina adauga un strop de farmec estetic unei locuinte, prin aspectul lor delicat, culorile vibrante si parfumul imbietor.

Cele mai frumoase flori pentru gradina nu pot fi clasificate decat in mod subiectiv, insa putem spune cu siguranta despre unele dintre ele ca sunt inzestrate cu o frumusete aparte. Iata cateva specii de flori de gradina pe care le poti cultiva pentru aspectul lor fascinant!


1. Protea

Florile plantei Protea sunt unice si iesite din comun, dar mai ales indiscutabil de frumoase. Bulbii mari si intens colorati infloresc intr-o forma de stea stralucitoare sau o coroana elaborata. Protea infrumuseteaza orice aranjament floral, iar coloritul ei variaza de alb-crem pana la rosu inchis. Desi este originara din Africa de Sud, Protea este cultivata in prezent in toate colturile lumii.



Sursa foto: panoramio.com


2. Florile de cires

Un simbol national al Japoniei, florile de cires au o frumusete delicata. Ele infloresc atat de frumos, incat transforma arborii intr-o expozitie naturala de nuante calde, care imbina armonios albul cu rozul. Din pacate, este supravietuiesc de regula doar o saptamana, de aceea momentul in care apar este cu adevarat special.



Sursa foto: fanpop.com


3. Margareta africana

Pe numele sau stiintific Osteospermum, margareta africana este o floare cu adevarat frumoasa, ale carei petale par ca provin de pe alta planeta. Inflorescentele au in centru nuante superbe de albastru si galben, iar petatele sunt roz si mov, late la baza si intr-o forma tubulara spre varfuri.



Sursa foto: wikimedia.org


4. Orhideea fluture

Orhideea fluture sau orhideea Oncidium se distinge de toate celelalte specii de orhidee prin coloritul ei hipnotizant, ce imbina galbenul aprins cu elegantul burgundy, semanand cu blana felinelor salbatice.



Sursa foto: staticflickr.com


5. Cala (Zantedeschia aethiopica)

Fara doar si poate, cala este una dintre cele mai frumoase si elegante flori pe care le poti planta in gradina. Asemanatoare gatului unei lebede gratioase, tulpina groasa a calei este completata de flori albe si alungite, ce emana un rafinament fara seaman.

Din pacate, Zantedeschia aethiopica este otravitoare pentru caini si pisici. Cainii pot dezvolta gastroenterita usoara sau moderata, insa pisicilor le poate fi fatala ingerarea florilor, intrucat acestea le cauzeaza insuficienta renala cu debut accelerat.



Sursa foto: pbase.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare