Plante de gradina

#begonia #galbenele #cactusi #plante gradina #Sporul casei #plante ghiveci #plante decorative

4 plante decorative in ghiveci, potrivite pentru gradina

Daca locuiesti intr-un apartament sau nu ai o curte mare, nu inseamna ca nu iti poti amenaja o gradina frumoasa. O solutie in acest sens o reprezinta plantele sadite in ghiveci. Suportul pentru aceste plante poate fi de dimensiuni, forme si culori diferite, in functie de spatiul pe care il ai la dipozitie. Iata cateva tipuri de plante cu ajutorul carora iti poti amenaja o gradina chiar la tine in casa.


1. Galbenele

Perioada in care galbenelele se dezvolta si infloresc variaza intre 45 si 50 de zile, din momentul in care semintele au fost plantate. Perioada propice de plantare este intre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii aprilie. Pentru a se dezvolta frumos, solul trebuie sa fie umed. Florile de galbenele sunt apreciate atat ca plante ornamentale, cat si ca remediu medicinal.


2. Impatiens sau Sporul Casei

Sporul Casei este o planta gratioasa si usor de ingrijit. Planta este disponibila intr-o mare varietate de culori, de la alb, roz, rosu, violet, portocaliu, pana la combinatii de diferite nuante. Este o planta de interior, care se dezvolta foarte bine in ghiveci. In acest sens, Sporul casei are nevoie de feritlizare saptamanala si apa in mod regulat.


3. Begonia

Begonia este una dintre cele mai indragite plante din Romania. Este o floare decorativa, asemanatoare trandafirilor. Exista mai multe tipuri de begonii, dar printre cele mai frecvente sunt cele albe, roz, galbene sau caramizii. Pentru a se dezvolta corespunzator, solul in care sunt plantate trebuie sa fie afanat, bine drenat si cu un continut ridicat de substante organice. In plus, ghiveciul trebuie sa aiba orificii de drenare.


4. Cactusii

Cactusii sunt printe cele mai nepretentioase plante. Pamantul in care se planteaza cactusii este de fapt un amestec intre pamant si nisip. In ceea ce priveste ghiveciul, acesta trebuie sa fie mic, nu mult mai mare decat planta. Florile de cactus nu se mentin foarte mult, sunt flori care, de cele mai multe ori, apar dimineata si pana seara se ofilesc. In lunile reci, cactusii se uda foarte rar sau deloc.



sursa foto: flordeplanta.com.ar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare