Plante de gradina

# legume toamna #cultivare legume #legume

5 legume care se cultiva la inceput de toamna

Toamna se cultiva cateva dintre cele mai apreciate si consumate legume. Cultivarea lor este usoara si nici nu necesita o ingrijire speciala. Ele rezista in sezonul rece, de aceea nu este necesar sa le protejezi de frig. 

Ceapa verde 

Arpagicul se planteaza toamna in lunile octombrie si noiembrie. Pentru a se dezvolta sanatos, arpagicul are nevoie de un sol argilos, de aceea este foarte important sa mixezi solul. Pentru a incolti, arpagicul are nevoie de umiditate, iar argila este cel mai bun sol. 

Prazul

Prazul este una dintre legumele care se dezvolta cel mai bine in sezonul rece, de aceea este indicat sa o plantezi toamna. Prazul se planteaza in rasaduri si are nevoie de multa lumina si apa. Daca vrei ca prezul sa creasca cat mai lung este bine sa il plantezi cat mai adanc in sol. 

Salata verde

Pentru a germina, salata verde are nevoie de temperaturi scazute. Pentru a preveni gustul amar al salatei, recolta de toamna trebuie tinuta la frigider cel putin 24 de ore. 

Morcovii 

Morcovii se planteaza toamna in lunile octombrie si noiembrie. Semintele se introduc in sol la aproximativ doi centimetri, pentru a incolti cat mai usor. 

Mazarea 

Mazarea se planteaza cel mai adesea la inceputul toamnei, dar sub clopote de sticla sau din plastic. Inainte de cultivarea mazarei, solul trebuie fertilizat cu ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu. Atentie, mazarea nu suporta ingrasamantul natural de grajd. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului